Agrimony / Agrimonie


Joviale, opgewekte mensen met veel gevoel voor humor die van een vreedzame omgeving houden, beslist niet tegen ruzie kunnen en alles zullen doen of nalaten om dat te vermijden Hoewel ze over het algemeen veel problemen hebben en rusteloos en gekweld zijn naar lichaam en geest, verbergen zij hun moeilijkheden achter humor en scherts en worden als zeer goede vrienden beschouwd. Zij roken en drinken vaak teveel om zichzelf te stimuleren en te helpen hun beproevingen met opgewektheid te dragen.

Sleutelsymptomen van de negatieve toestand: Schijnbaar opgewekt, vrolijk en zorgeloos. Zij die hun zorgen achter humor verbergen. Angst om alleen te zijn.
Uitspraken: Met mij gaat het prima, Ik zie het wel en Keep Smiling !

Angst voor de angst,angst voor de dood, voor hel en verdoemenis. Het akelige gevoel dat er iets vreselijks op de loer ligt, dat je nog wel gestraft zult worden, dat het allemaal op een nachtmerrie zal uitlopen…kippenvel…ongrijpbaar…het kan nooit goed gaan…Als het klamme zweet je uitbreekt en je overal spoken gaat zien wordt het tijd voor ratelpopulier.


Botanische informatie:

Agrimonia eupatoria

Deze plant bereikt een hoogte van 30 tot 60 centimeter en groeit voornamelijk op velden, temidden van kreupelhot en op braak liggende grond. Ze bloeit tussen juni en augustus en vormt kleine, gele bloemen aan langwerpige, conisch gevormde bloemaren. Elk afzonderlijk bloempje bloeit slechts drie dagen.


Bekijk ook

Hornbeam / Haagbeuk

Hornbeam / Haagbeuk

Remedie nummer 17 Hornbeam / Haagbeuk Categorie indeling 2