Holly / Hulst Indicaties


Voor degenen die soms overvallen worden door gedachten van jaloezie, afgunst, wraak en achterdocht. Voor de verschillende vormen van kwellingen. Zij kunnen inwendig erg lijden, vaak wanneer er geen duidelijke oorzaak voor hun ongelukkig zijn aan te wijzen is.

Sleutelsymptomen van de negatieve toestand: achterdocht, argwaan, haat en afgunst.

Uitspraken: ‘ik haat hem / haar maar’, ‘volgens mij zijn ze er op uit om mij ……’ en ‘ zij is veel mooier / knapper / aantrekkelijker’.


Als je niet goed wordt van je eigen negativiteit. Je stink jaloers bent, ze allemaal wel de nek om kunt draaien. Je overal iets achter gaat zoeken, wrokkig wordt, pissig, giftig. Stekelig, dat is hulst zeker. Maar ook glanzend en prachtig, we zetten het graag in ons huis met de kerstdagen. De witte bloesem is klein maar zéér welriekend en verzacht het scherpe. Hulst is ook te gebruiken als zoekerbloemetje. Als je denkt dat het allemaal wat overdreven op je overkomt, als je denkt dat ze eigenlijk de pot op kunnen met hun mooie eigenschappen en je niet kiezen kunt. Het past bij extroverte, op de buitenwereld gerichte mensen. Wild Oat (ruwe dravik-2) is het zoekerbloemetje voor de introverte persoon. Hulst haalt de scherpe kantjes er weer wat af. Maakt ons weer wat prettiger in omgang en opent onze zintuigen voor het goede en mooie in onze omgeving. Wat kerst in ons hart.

OPGELET:

Holly of Wild Oat gebruik je niet als je 10 of meer remedies denkt nodig te hebben op basis van duidelijke waarnemingen omtrent jouw toestand. Dan bepaal je prioriteiten.
Holly of Wild Oat gebruik je als je geen beeld hebt van wat er feitelijk aan de hand is en je bij wijze van spreken wel 10 of 20 remedies zou kunnen gebruiken.


Botanische informatie:

Ilex aquifolium

Deze boom of struik met zijn glanzende altijd groene bladeren en felrode bessen groeit goed in bossen en hagen of struikgewas. De mannelijke en vrouwelijke bloesems zijn wit, geuren licht en worden in de regel niet beide op één hulstboompje aangetroffen.

Bekijk ook

Rock Rose / Zonneroosje

Rock Rose / Zonneroosje

Remedie nummer 26 Rock Rose / Zonneroosje Categorie indeling 1