Isis

Betekenis:

Een zeer machtige en geliefde godin. Isis was een van de kinderen van Nut en Geb en de toegewijde zuster en echtgenote van Osiris. De hiëroglief van haar naam stelt een troon voor, wat mogelijk ook de letterlijke betekenis ervan was.

Ze was vooral sterk met de Egyptische kroon verbonden omdat Osiris en zij de eerste heersers in een gouden eeuw waren en zij de moeder van Horus werd en daarmee van alle latere koninginnen van Egypte. Ze blies Osiris leven in nadat hij door Seth was vermoord en is vaak afgebeeld als havik die haar vleugels beschermend boven haar echtgenoot uitspreidt. Ze beschermde haar zoon Horus tegen complotten van Seth totdat hij zijn rechtmatige plaats op de troon kon innemen.

Aan Isis werden bijzondere magische krachten en grote vasthoudendheid toegeschreven. Ze raakte nauw verbonden met geneeswijzen voor kinderziekten en vooral de gevolgen van slangenbeten en schorpioensteken. Vanaf de periode van het Nieuwe Rijk was ze bijzonder verbonden met de tyet-amulet, een op speciale manier geknoopte gordel die wellicht met de ankh samenhing. Op grond van haar sterke moederlijke eigenschappen kon ze als zeug worden voorgesteld, wat misschien wel verklaart waarom ze soms met de godin Hathor werd verward. Haar verering werd in de Romeinse tijd tot buiten de grenzen van Egypte populair.

Karaktereigenschap:

Als de eeuwige minnaar, blijft u kalm, brengt u geluk en sereniteit. Wees voorzichtig, want u bent te zacht en te genereus. Uw openheid en kwetsbaarheid naar anderen kan leiden naar uw eigen eenzaamheid. U bent geschikt voor astrologie, grafologie, psychologie, …


Kleur: blauw (vrouw); wit (man)
Verwantschap: Osiris en Thot

Bekijk ook

Bastet

Van 23 tot 27 September Van 3 tot 17 Oktober