Home => Astrologie => De Egyptische Horoscoop => De Egyptische Horoscoop

De Egyptische Horoscoop

egyptischehoroscoop Er gaat een fabeltje rond dat de astrologie uit Egypte komt, maar dat is bezijden de waarheid. Wel is het zo dat de namen voor de tekens van de Dierenriem met de hoogste mate van waarschijnlijkheid uit Egypte afkomstig zijn.
Het fabeltje dat astrologie is uitgevonden in Egypte is in de wereld gebracht door de Grieken. Wel kunnen de volgende feiten worden vastgesteld: de oude Pharao’s hadden goed begrepen dat ze hun macht een zeer stevig fundament gaven als ze zichzelf gelijk gingen stellen aan de hemellichamen.
De grote pyramide werd ook helemaal gebouwd in relatie tot de zon en Pharao Echnathon [ ong 1350 vChr] creëerde de eerste monotheistische godsdienst: de godsdienst die draaide om Aton: de zonneschijf. Kijk naar zijn naam en je ziet hoe belangeloos deze man was.
De kalender van Egypte is gebaseerd op het gedrag van de Nijl: de overstromingen en droogval van de Nijl bepaalde immers het agriculturele jaar. De Egyptenaren kenden 3 seizoenen van elk 120 dagen met 5 ingevoegde dagen. Uit de bronnen kan niet worden opgemaakt wanneer exact tussen 4200 en 2800 vChr deze kalender werd ingevoerd.
Ook deze kalender was gebaseerd op rijzen van de vaste sterren, en wel met name Sirius, want die kondigde het jaarlijkse overstromingsseizoen van de Nijl aan.

Wat is je Egyptisch teken? Welk is jouw god of godin?
De twaalf tekens in de Egytische astrologie,worden geregeerd  door een god of een godin.

Maand
Dag
  : 
Egyptisch Teken
      

 

Om te weten te komen wat jouw Egyptisch teken betekent, klik hier en ga naar het overzicht!

Bekijk ook

Isis

Van 11 tot 31 Maart Van 18 tot 29 Oktober

Geef een antwoord