Home => Dierenwereld => Para-psychologie bij dieren => Astrologie – De Dierenhoroscoop

Astrologie – De Dierenhoroscoop

Waterman – 21-Januari/19 Februari.
Karakter trekken;Tolerant,gereserveerd,idealistisch.

De waterman hond is een klasse op zichzelf.Als uw hond onder dit teken geboren is,zal dat waarschijnlijk een grote opluchting voor u zijn.Geen andere kameraad is zo levendig tenminste in geestelijk opzicht.Verwacht geen goede kansen op de ren baan met deze hondwant het is in zijn mand ,of “Laboratorium” waar hij/zij zich doet gelden.

Hij presteert echter door zijn behoefte aan succes,want de waterman hond heeft een wat wispelturige verhouding met zijn voedsel,voortkomend om zich zelf te verlagen tot de natuur.Dit onvermogen kan ook de intimiteit van zijn /haar relaties in de weg staan.Niet dat hij/zij niet van mensen houdt. Dat doen ze wel van allemaal in de zelfde mate. Zijn /haar gebrek aan echte toewijding en een aversie tegen het aaien van zijn/haar oren maken hem/haar minder aantrekkelijk voor de sentimentele honden liefhebbers.Maar zijn sociale aard maken hem tot een vriendelijke,betrouwbare gezinshond.


Vissen – 20-Februari/20 Maart.
Karakter trekken;Fantasierijk,harmonieus en vriendelijk.

De hond geboren onder het teken vissen is een echte dromer,filosoof en een spiritualist.

Daardoor lijken zijn grote heldere ogen onpeilbare diepten te hebben;binnen in zijn/haar hoofd zit een heel universum,maar ook de chaos.Het is daardoor een ongrijpbaar wezen.De hond die geregeerd wordt door Neptunes ,is een heerlijk huisdier en een aanhankelijk kameraad.

Zijn onderdanige aard en opofferende toewijding maken het echter ook mogelijk dat hij/zij gekwetst wordt.Gevoeligheid is nodig om deze visachtige kameraad gelukkig te houden.Anders dan de waterman heeft deze hond veel aandacht en zelfs leiding nodig,want er is een dualiteit in dit teken dat anders tot een vervelende omkering kan leiden bij deze van naturen zo vriendelijke hond.

Ook kan de vissen hond slecht tegen kritiek;hij/zij kan een slechte sfeer absoluut niet verdragen en een onvoorzichtig woord kan er toe leiden dat hij/zij zich gekwetst terug trekt in de fantasiewereld van zijn verbeelding,war alles vredig is en altijd lekkere brokjes klaar staan.De kleine gebouwde en teer uitziende Vissenhond is onverwacht taai en kan en lang leven hebben.Hij/zij is zoals te verwachten een uitstekende zwemmer.


Ram – 21 Maart/20 April.
Karakter ;nieuw begin,energiek en leiderschap.

Ram is het teken van energie,moed en roekeloosheid.Dit is geen hond voor een kleine flat. Ook is hij/zij ,ondanks zijn kwaliteiten als leider,door zijn impulsieve en zelfzuchtige houding niet geschikt als geleide hond.Het Ram teken staat in Mars,vrijwel onstuitbaar,als hij/zij iets gedaan wil hebben.

Samen met de onder geboren boogschuttersteken hond voor vernielde keukendeuren en opgekrabbelde riemen.De Ram-hond moet in de gelegenheid komen om zijn/haar hartstochten te volgen,om naar de schapen te gaan waar de actie is.

De woeste energie van de ram hond kan af en toe op agressie lijken,maar ze is niet te onderdrukken en is op latere leeftijd niet verminderd.

De dierenarts zal af en toe nodig zijn,omdat hij het heerlijk vind om voor een vrouwtje te vechten.De ram hond past het beste bij een baas met veel grond en moed,voor wie hij een bron van plezier zal zijn.


Stier – 21 April/21 Mei.
Karakter;standvastig, geduldig en trouw.

De persoonlijkheid van de hond geboren onder dit teken,maakt hem/haar tot een ideale gezinshond.

Want geen hond is zo huislijk en trouw. Hij is ook moedig, jaloers en methodisten.Als waak hond zal hij elk uur zijn ronde maken en een indringer is niet best af.Want net als bij de stier kan zacht aardigheid omslaan in briesende woede.

Deze hond zal waarschijnlijk meer op zijn plaats zijn op het land dan in de stad,wat voor hem betekent meer eenvoud en meer calorieën.De hoog ontwikkelde sensualiteit van deze hond,[hij gromt van genot als zijn dikke ronde buikje gekriebeld wordt] kan op oudere leeftijd tot luiheid en gulzigheid leiden.Het kan problemen geven hem/haar bij de kachel weg te halen.Hun gebrek aan fantasie helpt ook niet veel ,maar wie naar zijn/haar lieve dikke kop kijkt,zal hem/haar onmiddellijk vergeven.Het is ten slotte een van de ware vrienden van de dierenriem.


Tweeling – 22 Mei/21 Juni.
karakter;Dualiteit,veelzijdigheid en intellect.

De meeste honden die geboren zijn onder het teken tweelingen zijn snel, behendig en slim.Deze honden zijn intelligent en willen dat ook laten zien.Daardoor doen ze ook graag kunstjes,hoewel het geen dwazen zijn en alleen maar op hun eigen voorwaarden te werk gaan.Dit leidt er toe dat mensen met een tweeling hond zich wel eens afvragen wie nu eigenlijk de baas in huis is.

De meeste van deze honden houden niet van geknuffel en komen koel over,;ze zijn eerder verstandelijk dan sentimenteel.Als deze hond te weinig beweging krijgt,uit zich dat in rusteloosheid en geprikkeldheid.Breekbare dingen en pantoffels kunnen dan beter worden opgeborgen.

Want die pantoffels bijten ze stuk uit frustratie.Deze honden houden ook van hun eigen stem geluid, waardoor het blaffen wat vermoeiend kan worden.Maar zijn/haar veelzijdigheid en levendigheid maken hem/haar ook tot een uitstekend huisdier voor eigenaars die soms zijn eigenzinnigheid begrijpt.


Kreeft – 22 Juni/23 Juli.
Karakter;gevoeligheid, moederlijk en erg romantisch.

Een pup geboren onder dit teken is een trouwe huishond,die het al zijn/haar taak ziet om zo goed als mogelijk voor zijn/haar huishouden te zorgen.Deze verzorgende en beschermende honden zijn uitstekend met kinderen en pups.

Net als de Kreeft zijn deze honden erg vast houdend,vooral wanneer hun veiligheid bedreigd wordt.

De Kreeft hond zal ‘zijn ‘uw gezin met zijn leven verdedigen.Postbodes zijn terecht bang voor deze honden,want ze laten ,net als de scharen van een kreeft, niet makkelijk los.Een vroege training moet deze honden leren onderscheid te maken tussen vriend en vijand,want anders kunnen er onherstelbare misverstanden ontstaan.

Een gezonde eetlust en een aversie tegen lichamelijke arbeid kan er toe leiden dat deze hond wat te zwaar wordt.Probeer dus ondanks zijn chantage om lekkers consequent nee te verkopen.


Leeuw – 24-juli/23 Augustus.
karakter;zelfvertrouwen,enthousiasme en trots.

Deze honden,waarschijnlijk de meest veel eisende van de dierenriem,worden gekenmerkt door een overvloed aan warmte, vriendelijkheid en vacht.

Ze doen bijna alles om indruk te maken op hun baas en zijn daardoor prima honden voor de shows.

Dit wordt nog aangevuld door een onuitputtelijke vleierij.

Zij bezitten meestal ook een uitzonderlijke glanzende vacht,de koning der dierenwaardig.Als er meer honden in huis leven,moet men er voor waken dat zij niet de laagste in rang niet te erg onderdrukken.Discipline is iets wat hij/zij niet begrijpt waarom zouden ze doen wat u zeg?Maar als ze behandelt worden met respect en bewondering[wat niet moeilijk is bij deze vaak grote en onbevreesd uitziende honden]is hij een aanhankelijk en dankbaar kameraad.

Deze hond,regeert door de zon,zijn uitstekende ouders,die erg trots zijn op hun nakomelingen.Ze zijn goede fokhonden,want ze zijn edel en sierlijk.


Maagd – 24 Augustus/23 September.

De maagd hond is een goede werker.Hij/zij is betrouwbaar en slim en hij kan zich goed aanpassen,wat hem aantrekkelijk maakt voor iemand die niet zoveel tijd heeft voor een veel eisende hond.De maagd hond is niet altijd gek op zoveel aandacht.Zijn onafhankelijke aard kan hem soms wel eens wat afstandelijk doen overkomen.Maar ze hebben hun charme,en wil zijn eigenaar op een praktische manier plezieren door eens extra zijn best te doen bij de schapen/agility baan.

Zijn onderliggende gevoel voor avontuur zou een uitstekende reddingshond van hem maken ,als hij als hij het tenminste niet vervelend zou vinden om vuil te worden.Hij /zij verzorgt zich echter heel goed,en kan niet tegen rommel,dat brengt hem uit zijn geestelijk evenwicht.Daardoor is hij misschien beter om obedience mee te trainen/of GG., waarin hij zijn behoefte aan dienstbaarheid kan combineren met speurwerk en logische deductie en het respect kan krijgen waarnaar hij/zij verlangt.Als kieskeurige eter heeft hij een evenwichtig dieet nodig om geen last van de spijsvertering te krijgen.Verleid hem met kleine stukjes ,smakelijke maaltijden,die zijn kieskeurige gehemelte strelen.


Weegschaal – 24 September-23 Oktober.
karakter;Evenwichtig,gerechtigheid,liefde voor schoonheid.

De weegschaal hond is makkelijk te herkennen,aan de vriendelijke grijns waarmee hij iedereen verwelkomt,of het nu een ongenode gast is of een priester[hij mag dan niet zo slim zijn ,maar hij is wel democratisch].Zijn behoefte aan liefde maakt deze hond bijzonder plezierig,ook al weten we dat hij vooral uit eigen belang handelt.

Hij/zij is gevoelig voor de stemming van zijn/haar baas.En kan zich hier goed aan aanpassen ,wat hem tot een ideaal gezelschap maakt,voor mensen die aan huis werken of eenzaam zijn.Deze hond houdt van luxe.Hij/zij eist een hoge levens standaard en kiest instinctief de makkelijkste stoel.

Deze honden zijn doorgaans vreedzame wezens ,welke een soort rust uitstralen die niet verward mag worden met luiheid.Ze houden van diepzinnige overpeinzende dutjes ,waarbij de schaal van zijn gevoelige geest zowel in de richting van melancholie als van opgetogenheid kan doorslaan.Maar dit is snel te verhelpen,door middel van een compliment ,en aai over zijn bolletje of als dat niet helpt ,een c.d.tje van Clanned.


Schorpioen – 24 Oktober-22 November.
Karakter;Vasthoudend,gesloten,intens spiritueel.

In de psyche van de schorpioen hond bevindt zich een duistere en onpeilbare kant ,ook voor zijn eigen baas.Schorpioen wordt geregeerd door Pluto de verste van de planeten en het komt misschien daardoor dat de in deze tijd geboren honden wat mysterieus zijn.Het zijn in ieder geval intense,emotionele wezens,met een neiging tot geslotenheid,argwaan en soms wraakgevoelens.Veronachtzaam nooit een schorpioen hond.

Omdat ze vaak over een gebiedende blik en stevige schouders beschikken,schrikken een paar van deze honden de meeste potentiële indringers af zonder een spiertje te hoeven trekken.Deze honden zijn niet zo speels en hebben een ongelooflijke zelfbeheersing ,d.w.z. dat er ieder moment iets knapt.Als dit dan gebeurt ,kunt u zich beter aan de andere kant van een stevige deur bevinden.Deze honden zijn meestal erg aantrekkelijk voor de andere sekse.Wat hun eigenaar ook wil,ze zoeken vaak een ongeschikte partner.In huis is hun krachtige energie duidelijk aanwezig.Als de schorpioen hond tevreden is,is deze een trouwe kameraad,mits hij maar niet met piepbeestjes hoeft te spelen.


Boogschutter – 23 November-21 December.
Karakter;extrovert,optimistisch en onafhankelijk.

Een hond geboren onder dit teken is nooit saai.Hij/zij is net een pijl,onstuimig,onafhankelijk en enthousiast.

Daardoor verdwijnt hij/zij wel eens tijdens een wandeling en komt dan uren later uitgeput terug.Hij is geen hond voor een beschermende of zorgelijke baas.Welke steeds zich zou moeten afvragen waar hij/zij uithangt of wat er met hem/haar gebeurt zou kunnen zijn.Deze honden zijn het gelukkigst als ze veel ruimte hebben,maar zet deze goed af ,want zelfs een zes baansweg weer houdt hem/haar niet om recht op zijn doel af te gaan.Deze honden meestal groot en slungelig gebouwd,zijn dus geschikter voor het buiten leven.Ze hebben geen respect voor breekbare dingen,die door hun enthousiast gekwispel regelmatig breken.De honden houden van veel heel veel aandacht en zijn uitstekende toneelspelers,die uren lang met hun speelgoed bezig kunnen zijn.De eigenaar kan deze ook maar beter in grote hoeveelheden aanschaven.als hij zijn hond meer als twee uur binnen wil houden.Deze aanhankelijke kameraad is zeer geschikt voor een actief gezin.


Steenbok – 22 December-20 Januari.
karakter;Hardwerkend,nauwgezet en volhardend.

Zelfs als pup mist de steenbok hond al het verwachte hondachtige optimisme en de levendigheid die gebruikelijk zou zijn voor zijn soort.Het is alsof hij/zij het al allemaal kent.Hij.zij stelt zich terughoudend op,laat zich niet verrassen en vind andere honden nog al ruw.Hij/zij heeft een sterk karakter,is ambitieus en vast besloten iets te presteren.Zijn/haar gelijkmatigheid,gevoeligheid en ijver maken hun tot een zeer geschikte herdershond.Waardoor hij/zij kan genieten van zijn/haar overwicht op de kudde en het leiderschap van zijn/haar baas respecteert.

De steenbok hond is verstandig en wat voorzichtig van aard,maar ongelooflijk trouw als zijn/haar baasje dit verdient.

Bekijk ook

De plaats van het kind in de roedel

De plaats van het kind in de roedel, vanuit het oogpunt van de hond

Kinderen en hun eigen hond Kinderen en aandacht: Niet doen De hond wegsturen als het …