Home => Handanalyse - Handlezen => De handvormen => De verschillende handvormen

De verschillende handvormen


Handlezers (of chiromanten) achten de vorm van de hand even belangrijk als de lijnen in de hand. Volgens de methode die tegenwoordig door de meeste handleeskundigen wordt gevolgd, worden handen ingedeeld in zeven grondtypen, of handvormen.

De handvormen hebben allemaal wel iets verschillend te vertellen over ons karakter. De linker- en rechterhand vertellen ons beiden iets verschillend over ons leven.

Om de handvorm te kunnen bepalen bekijk je de palm van de pols tot de vingers. Bij de linkerhand kijken we naar de kwaliteiten en karaktertrekken, terwijl de rechterhand ons laat zien hoe we deze aanleg ontwikkeld hebben.

Hieronder een kort overzicht van de 7 verschillende handvormen

De elementaire hand – De wil

Deze handvorm komt héél weinig voor. Deze hand heeft meestal korte rechthoekige vingers. De hele hand lijkt breed en lomp en de palm is dik. Het wijst meestal op instinctieve reacties.

De vierkante hand – Extravert denken

Heeft vierkante vingertoppen, mooie gevormde vingers, een hoekige buitenkant van de palm en een vierkante basis van de hand. Deze hand kom je in elke categorie van de bevolking tegen. Mensen met zo een hand hebben vaak vaste gewoonten, een groot respect voor wetten, zijn praktisch, ordelijk en logisch denkend. Ze hebben geduld, maar kunnen ook koppig zijn.

De conische hand – Extravert voelen

De omtrek van de hand is wat ronder, eigenlijk is alles wat ronder, zowel de vingers als de palm. De middelvinger is meestal het langste en de pink is vaak laag ingezet.
Deze mensen houden van nieuwe ervaringen, van afwisseling, ze vervelen zich snel en willen zeker alles 1 keer geprobeerd hebben.

De filosofische hand – Intravert denken

Heeft lange, knobbelige vingers en behaard waarvan de handpalm rechthoekig of vierkantig is. Mensen met zo een hand willen altijd alles begrijpen en denken steeds diep na alvorens iets te beslissen.

De spatelvormige hand – Voelen en willen

Heeft qua vingers weg van een spatel en de palm is meestal hoekig en heeft boven- of onderaan een verbreding.

De psychische hand – Intravertvoelen

Heeft smalle vingers en een lange palm. Dit zijn meestal zeer goed verzorgde handen.

De gemengde hand

Hier kunnen de vingers en de palm zoveel verschillende vormen hebben. Als je een hand niet kan erkennen in één van de andere handen, dan heb je een gemengde hand.

Grootte van de hand

De grote hand

Deze mensen hebben oog voor detail, soms kunnen ze zelfs moeite hebben om het overzicht te behouden. Ze verspreiden vaak hun talenten aan kleine dingen.

De kleine hand

Deze mensen overzien meestal in 1 keer alles, maar het detail laat het vaak afweten. Meestal is het alles of niets voor hen. Vaak kunnen deze mensen ook last hebben van geheugenverlies, behalve als het gaat om persoonlijke zaken.

 

Bekijk ook

De Spatelvormige hand – Voelen en willen

Deze persoon is zeer actief en heeft meestal een groot netwerk en brede interesses. Houdt …