Home => Kaartleggen-orakelen => Tarot kaarten => Jungiaanse Tarot => 20 – De gewonde Heelmeester

20 – De gewonde Heelmeester


Alle verliezen zijn hersteld, alle verdriet is beëindigd.
Het leven ontnam mij de vreugde.
Ik eis het weer op.

De gewonde delen van uw psyche bestaan in u als gewonde wezens, maar u bezit de gave ze weer te genezen. Deze kaart vertegenwoordigt de vergevende, verzachtende en alles helende innerlijke stem. Als deze kaart verschijnt, zal een alledaagse ervaring u zacht en mooi helen. Het kan gaan om een kleine gebeurtenis die uw verstoorde vertrouwen in de mens herstelt of een fantastische kans die u verloren machte en zelfvertrouwen teruggeeft.

De kaart kan ook lichamelijke genezing betekenen. In de buitenwereld kan de heelmeester een arts of advocaat zijn die uw leed op de een of andere manier verzacht. De andere kaarten die u trekt, zullen u vertellen wat heling nodig heeft. Als de heelmeester optreedt met het kind in uzelf (zie kaart 15), zal een deel van u groeien en volwassen worden of zal een wond uit uw jeugd genezen.

Als de heelmeester verschijnt met de vrek (zie kaart 28), zult u pijnlijke herinneringen loslaten en troost en vergeving vinden. De kaart ka er ook op duiden dat u in staat bent iemand anders te helpen, omdat u het pad al bewandeld hebt waarop zij nu worstelen en waarvan u sterker bent geworden.

Kernwoorden:

  • therapeut

  • zich van complexen ontdoen

  • innerlijk besef dat uw leven verandert

  • helende ervaringen

  • het verleden een plek geven

  • verder gaan

  • de gewonde heelmeester en de helende gewonde in de vorm van een chirurg of tandarts.

Bekijk ook

16 - De Lijdzame

16 – De Lijdzame

Het leven zal mij niet verslaan of op de knieën doen gaan.Ik zal opvliegen als …