Home => Kaartleggen-orakelen => Tarot kaarten => Osho Zen Tarot => De Regenboogreeks => 1 – Volwassenheid (Regenboog)

1 – Volwassenheid (Regenboog)


Deze figuur staat alleen, stil en toch alert. Zijn innerlijke wezen is gevuld met bloemen – die overal waar hij heengaat een geur van de lente en nieuw leven verspreiden. De innerlijke bloei en compleetheid die hij voelt geeft hem een oneindige bewegingsvrijheid. Hij kan elke richting kiezen – binnen of buiten maakt geen verschil, want aan zijn vreugde en volwassenheid kan niet van buitenaf worden getornd. Hij heeft een periode van gecenterdheid en expansie bereikt – de witte gloed om de figuur heen is zijn bescherming en zijn licht. Dankzij alle ervaringen in zijn leven heeft hij deze tijd van volmaaktheid bereikt.
Als je deze kaart trekt, besef dan goed dat dit moment een geschenk meebrengt – voor goed en hard werken. Je basis is nu stevig en het succes en geluk staan aan je kant, want ze zijn het resultaat van hetgeen je innerlijk al ervaren hebt.

Het verschil tussen grassen en bloemen is hetzelfde als tussen jou als je niet weet dat je een boeddha bent en het moment dat je weet dat je een boeddha bent. Eigenlijk bestaat er geen andere mogelijkheid. Boeddha is volkomen tot bloei gekomen, helemaal open. Zijn lotussen, zijn bloembladen, hebben een voltooiing bereikt…

Als de lente in jezelf in volle bloei staat is dat beslist veel mooier dan de herfstdauw die zich op de lotusbladeren vormt. Dat is al geweldig mooi om te zien: als de herfstdauw zich op de lotusbladeren vormt en in de ochtendzon schittert als echte parels. Maar natuurlijk is het van tijdelijke aard. Als de zon stijgt, beginnen de dauwdruppels te verdampen…

Deze tijdelijke schoonheid is beslist niet te vergelijken met een eeuwige lente in je wezen. Je kijkt terug zover je kunt en ze is er altijd geweest. Je kijkt vooruit zover je kunt en je staat versteld: ze is je wezen zelf. Waar je ook bent, daar is ook de lente, en de bloemen blijven onafgebroken op je neerdalen. Dat is de spirituele lente .


(Uit: No mind: The flowers of eternity, hoofdstuk 5)

Bekijk ook

Ridder van regenbogen - Langzamer aan doen

Ridder van regenbogen – Langzamer aan doen

De Ridder van Regenbogen herinnert ons eraan dat we net als deze schildpad ons huis …