Home => Kaartleggen-orakelen => Tarot kaarten => Osho Zen Tarot => De Regenboogreeks => 9 – Rijpheid (Regenboog)

9 – Rijpheid (Regenboog)


Als het fruit rijp is, valt het vanzelf van de boom. Het ene moment hangt het nog aan een steeltje aan de takken van de boom, barstensvol sap. Het volgende moment valt het – niet omdat het tot vallen gedwongen werd of omdat het zelf moeite deed eraf te springen, maar omdat de boom weet dat het rijp is en het eenvoudig loslaat.

Als je deze kaart trekt wijst dat erop dat je klaar bent om je innerlijke rijkdom, je innerlijke kracht, te delen. Het enige dat je nog hoeft te doen is je ontspannen op de plek waar je bent en bereid te zijn het te laten gebeuren. Dit delen van jezelf, deze uiting van je creativiteit, kan op allerlei manieren gebeuren – in je werk, je relaties, je ervaringen in het dagelijks leven. Er is geen speciale voorbereiding of inspanning van jouw kant voor nodig. Het is gewoon het juiste moment.

Alleen als je meditatie je een licht heeft gebracht dat elke nacht verlicht, zal zelfs de dood voor jou geen dood zijn maar een deur naar het goddelijke. Met het licht in je hart wordt de dood als zodanig getransformeerd tot een deur en je gaat deel uitmaken van de universele geest, je wordt één met de oceaan. En als je deze oceanische ervaring niet leert kennen, heb je vergeefs geleefd.

Nu is altijd het moment en het fruit is altijd rijp. Je hoeft alleen maar moed te vergaren om je innerlijke woud te betreden. Het fruit is altijd rijp en dit moment is altijd het juiste. Er bestaat niet zoiets als het verkeerde moment .


(Uit: A sudden clash of thunder, hoofdstuk 6)

Bekijk ook

7 - Geduld (Regenboog)

7 – Geduld (Regenboog)

Soms kun je alleen maar wachten. Het zaad is gezaaid, de baby groeit in de …