Home => Kaartleggen-orakelen => Tarot kaarten => Osho Zen Tarot => De Regenboogreeks => Ridder van regenbogen – Langzamer aan doen

Ridder van regenbogen – Langzamer aan doen


De Ridder van Regenbogen herinnert ons eraan dat we net als deze schildpad ons huis overal waar we heengaan met ons meedragen. Het is niet nodig ons te haasten, we hoeven nergens onderdak te zoeken. Zelfs als we onderduiken in het diepe water van de emoties kunnen we onafhankelijk en objectief blijven.

Dit is een periode waarin je bereid bent eventuele verwachtingen die je van jezelf of anderen hebt gehad, los te laten en verantwoordelijkheid te nemen voor eventuele illusies die je hebt gekoesterd. je hoeft niets anders te doen dan uitrusten in de volheid van degene die je op dit moment bent. Als je hoop, verlangens en dromen vervagen, des te beter. Door hun verdwijning ontstaat er ruimte voor een nieuw soort stilte en acceptatie van wat is. Je bent beter in staat deze ontwikkeling te verwelkomen dan ooit tevoren. Geniet van dit langzamer aan doen, van het tot rust komen en van het inzicht dat je al thuis bent.

Meditatie is een soort medicijn – ze is slechts voor tijdelijk gebruik. Als je de sfeer eenmaal hebt leren kennen hoef je geen bepaalde meditatie meer te doen; dan moet de meditatie zich over je hele leven gaan uitstrekken.

Lopen is zen, zitten is zen.

Wat is die sfeer dan? je loopt oplettend, alert, verheugd, ongemotiveerd, gecenterd, liefdevol, vloeiend. En het lopen is wandelen. Je zit liefdevol, alert, oplettend, ongemotiveerd – je zit niet met een bepaald doel voor ogen, je geniet gewoon van hoe heerlijk het is zomaar te zitten en niets te doen, hoe ontspannend, hoe rustgevend het is…

Na een lange wandeling ga je onder een boom zitten en er steekt een briesje op om je af te koelen. leder moment moet je je bij jezelf op je gemak voelen – zonder te proberen er iets aan te verbeteren, zonder te proberen iets aan te kweken, zonder iets te beoefenen.

Lopen is zen, zitten is zen, pratend of zwijgend, in beweging, niet in beweging, je essentie is ontspannen.

Je essentie is ontspannen: dat is het sleutelwoord.
Je essentie is ontspannen:
om die uitspraak gaat het. Doe wat je doet, maar blijf in je diepste kern ontspannen, koel, kalm, gecenterd.

(Uit: The sun rises in the evening, hoofdstuk 7

Bekijk ook

Schildknaap van regenbogen - Avontuur

Schildknaap van regenbogen – Avontuur

Een ware avontuurlijke geest betekent dat we ons gedragen als dit kind. Vol vertrouwen lopen …