Home => Kaartleggen-orakelen => Tarot kaarten => Osho Zen Tarot => De Vuurreeks => 2 – Mogelijkheden (Vuur)

2 – Mogelijkheden (Vuur)


De adelaar heeft een overzicht over alle mogelijkheden die het landschap beneden biedt; hij vliegt vrij, moeiteloos en als vanzelfsprekend door de lucht. Hij is echt in zijn element, heel voornaam en onafhankelijk.

Deze kaart wijst erop datje op een punt bent dat er een wereld van mogelijkheden voor je opengaat. Omdat Je meer van jezelf bent gaan houden en onafhankelijker geworden bent, kun je makkelijk met anderen werken. Omdat je ontspannen bent en je op je gemak voelt, zie je de mogelijkheden waar ze zich voordoen, soms nog voordat anderen ze zien. Omdat je in harmonie bent met je eigen natuur, begrijp je dat het bestaan je precies geeft wat je nodig hebt. Geniet van je vlucht! En vier feest om al het wonderbaarlijke van het landschap dat voor je ligt.

Het denken aanvaardt alle grenzen, waar ze ook worden gesteld. Maar in werkelijkheid kan het bestaan geen grenzen hebben, dat is inherent aan zijn aard. Want wat zou er achter die grenzen moeten liggen? – weer een nieuwe hemel. Daarom zeg ik dat je voor je vlucht een oneindige hemel tot je beschikking hebt.

Stel je niet gemakkelijk tevreden. Mensen die gauw tevreden zijn blijven klein: hun vreugde is klein, hun extase is klein, hun stilte is klein, hun wezen is klein.

Maar dat hoeft niet!

Die kleinheid leg je zelf op aan je vrijheid, aan je onbegrensde mogelijkheden, aan je onbegrensde potentieel.


(Uit: Live Zen, hoofdstuk 2)

Bekijk ook

4 - Deelname (Vuur)

4 – Deelname (Vuur)

Iedere figuur in deze mandala houdt zijn linkerhand met de palm omhoog in een ontvangend …