Home => Kaartleggen-orakelen => Tarot kaarten => Tarot jaarkaarten => 11 – Gerechtigheid

11 – Gerechtigheid


Het jaar van Gerechtigheid luidt een nieuw begin in, waarbij na het afwegen de voors en tegens van een voorstel besluiten moeten worden genomen. Het is tevens een jaar van aanpassen.

In een jaar van Gerechtigheid kunt u in juridische aangelegenheden (de balans van Justitia) of financiële kwesties (de Weegschaal) verwikkeld zijn. Misschien overweegt u een partnerschap van een of andere soort, zakelijk dan wel privé.

Contracten en documenten zijn daarom belangrijk en dienen nauwgezet bestudeerd te worden. Trouwen heeft bijvoorbeeld in een jaar van Gerechtigheid een speciale betekenis als een contract, zodat het een goed idee is om uw huwelijkse voorwaarden schriftelijk vast te leggen.

In onze maatschappij is het u (vooral wanneer u een vrouw bent) aangeleerd om compromissen te sluiten. U moet eerst vaststellen wat de ander vermoedelijk wil en dan bepalen hoe ver u er in mee kunt gaan, nog voordat u zelfs maar duidelijk weet wat u zelf wilt. Ga alleen zitten en schrijf op wat u wilt als u iets mocht met alle middelen toegestaan: uw ideale situatie, het volmaakte zonder compromissen. Onderhandel vervolgens. Als alle betrokkenen hetzelfde doen, is de weg vrij voor wederzijds vertrouwen.

Hoe dan ook is het uw uitdaging om uzelf trouw te blijven, om duidelijk te zien wat u zonder wrok kunt opgeven en waar u geen afstand van kunt doen. Gerechtigheid is een symbool voor innerlijke oordelen met betrekking tot persoonlijke schuld en zonde. Alles waarin u verwikkeld raakt wat niet eerlijk voor u is, zal het daaropvolgende jaar ondraaglijk worden.

Dit is daarom een jaar om de verantwoordelijkheid voor uzelf te nemen, de gevolgen van uw daden en oordelen vast te stellen en gepaste aanpassingen aan te brengen. U moet de plaatsgevonden hebbende veranderingen evalueren om te bepalen wat u in uw leven wilt behouden en wat niet langer waarachtig of integer uitdrukking geeft aan wie u bent. U moet beoordelen hoe u uw tijd en energie besteedt en of u wel een eerlijke compensatie voor uw inspanningen krijgt. Bent u eigen baas, dan zijn er mogelijk aanpassingen in wat u rekent of hoe u dingen doet noodzakelijk.

Bekijk ook

16 - De Toren

16 – De Toren

Uw jaar van De Toren is er een van omwenteling, waarbij onnodige vormen en structuren …