8 – Kracht


In uw jaar van Kracht luiden de centrale vragen: Wil ik met hart en ziel hetgeen ik doe? Is het wat ik waarlijk verlang? U dient het doel die u in het jaar van De Zegewagen voor ogen had verder uit te diepen.

Na een jaar waarin u gestreden heeftuw pad uit te zettenen uwemoties onderdrukt hebt om vooruit te kunnen komen, merkt u dat uw wezenlijke emoties weer de kop op steken. Sterker nog, u hebt ze ook nodig, wilt u in de ingeslagen richting verder blijven gaan. Zonder hernieuwde hartstocht kunt u de uitdagingen misschien niet aan en bent u mogelijk gedwongen uw oogmerk te verleggen. Het is tijd om naar uw instinctieve aard te kijken en met alle angsten eromheen af te rekenen.

Met deze met Leeuw corresponderende kaart voelt u dit jaar een ‘lust’ (zoals Crowley de kaart noemt) naar creativiteit en zelfexpressie. Gelijk het sap in de lente gaat borrelen, hebt u zin in het leven en verlangt ernaar uw affectie te tonen, het risico te nemen om te verklaren waarvan u houdt. Het kan een jaar van zinnelijk en seksueel verkennen zijn. Hopelijk zult u deze hartstochtelijkheid in zinvolle projecten kanaliseren en haar niet verspillen of tot een destructieve kracht laten verworden. In de rituele magie wordt dit het opwekken van een ‘krachtkegel’ genoemd, die bij ontlading op een specifiek doel wordt gericht of anders schade kan aanrichten.

Kijk daarom goed uit met wat u doet, want metaforisch ‘speelt u met vuur’. En evenals vuur kunnen uw emoties hetzij een grote kracht ten goede zijn, hetzij een verwoestende – al naar gelang van hoe u ermee omgaat en ze richt. Sluit in uw armen wat u lelijk of beestachtig in uzelf acht, want van een dergelijke aanvaarding wordt u alleen maar sterker.

In het jaar van Kracht zult u misschien al uw krachten moeten aanspreken om u door situaties van grote moeilijkheden heen te slaan, zoals problemen op het werk, met de gezondheid of privé. U moet uw eigen behoeften in evenwicht brengen met die van degenen van wie u houdt. Misschien moet u bewijzen dat u iets hartverscheurends aankunt, dat u het volhoudt hoe moeilijk het ook wordt. Door moedig te zijn wint u aan innerlijke kracht, aangezien u zo de diepten van uw hart peilt. Kracht is de kloppende pulsatie van het hart, die zegt: ‘Met één stap tegelijk volg ik de richting die mijn hart mij op stuurt”. Van die dingen waarvan u houdt maar die vaak tegenstrijdig met elkaar zijn, leert u wat u werkelijk wilt.

Bekijk ook

12 - De Gehangene

12 – De Gehangene

In een jaar van De Gehangene moet u afstand doen van zaken uit uw verleden. …