Home => Lichaam & Geest => Gezondheid => Gezondheid & Milieu => Een ongemakkelijke waarheid?

Een ongemakkelijke waarheid?


Al Gore kijkt door zijn eigen gekleurde bril naar de wereld. Hij heeft een zooitje op het eerste gezicht zeer belangrijk lijkende informatie bijeen geraapt om zijn kijk (lees: angst) op de wereld te verdedigen.

Maar dient het de wereld en haar bevolking? Al Gore is bang en maakt zo meer mensen bang. Hij speelt in op de angsten die wereldwijd leven. En hij speelt met ‘ons’ schuldgevoel: het is allemaal onze schuld dat het zo slecht gaat met de wereld… Zo’n film haalt op zijn zachtst gezegd niet de meest verheffende gevoelens bij ons naar boven. De acties die volgen op dit soort angstaanjagende informatie zijn meestal marginaal, omdat er geen werkelijke kracht en geen hartsgevoel achter zit.

Global Warming is inmiddels een miljoenenindustrie geworden. Om te laten zien dat de boodschap van Al Gore relatief is hebben een aantal wetenschappers hun tegenverhaal gedaan, zie de Global Warming Swindle link.

Om de boel nog ingewikkelder te maken kun je op het internet ook een paar commentaren lezen van wetenschappelijk geschoolde journalisten die een aantal zaken ook uit deze film trachten te weerleggen. Als burger met een stel alphahersenen is het om gek van te worden. Waar gaat het nog over? Wat is waarheid? Het lijkt vooral op egotripperij van zichzelf zeer belangrijk vindende mensen en organisaties (zgn. groen of niet) met weinig werkelijk toegevoegde waarde.

Natuurlijk is iedereen zelf verantwoordelijk hoe groot zijn voetstap op deze aarde is (zie artikel Je voetstap op deze aarde), maar mijn hart en ziel vertellen mij dat iets anders veel belangrijker is. En dat is waar we met zijn allen op focussen.

Alles waar je aandacht aan besteedt vermeerdert zich volgens de energetische wetten. In mijn ogen dient het de wereld niet om met zijn allen te focussen op zaken die ver boven ons verstand gaan en zo een vage angst te creëeren die nergens op gestoeld is en ons tegen zou kunnen houden vanuit onze kracht te leven en de wereld iedere dag juist een beetje mooier te maken. Voed niet je angst, voed je liefde kracht en licht!

Daarom vraag ik iedereen: negeer zo vaak mogelijk die zaken in de/jouw wereld die je een slecht gevoel geven (door minder vaak het nieuws te kijken/de krant te lezen, zo min mogelijk te praten over alles wat zgn. slecht is op deze wereld, door minder te klagen over van alles en nog wat, etc) en focus op wat jij als individu kunt bijdragen aan het geven van vreugde en warmte in de directe kring om jou heen, ook al lijkt dat nog zo klein. Denk aan het sneeuwbaleffect: jij doet iets aardigs voor een ander, die daar weer een goed gevoel door krijgt, die dan weer iets te geven heeft aan de volgende, etc. etc. etc.

Geef vandaag een kennis een warme omhelzing, vertel een collega of iemand in een winkelbedrijf waar je regelmatig komt hoe je hem of haar waardeert, help zomaar iemand die het nodig heeft, maak eindelijk een eind aan die langdurende ruzie, laat je boosheid of geirriteerdheid zo snel mogelijk los en zet een mooi stukje muziek op, vergeef je buren, glimlach naar een onbekende en bedenk iedere dag opnieuw een (kleine) daad van bijdrage. Kortom: make a real difference yourself! Dat is toegevoegde waarde.

Laat je niet indoctrineren door al die negatieve berichtgeving. In diepe Innerlijke Stilte zijn wij allemaal Hetzelfde, zijn we allemaal licht en liefde, en we zijn in staat deze wereld te veranderen en te maken tot een plek van vrede, vreugde en schoonheid.
Geloof erin en vertrouw erop, en dat heeft iedere dag opnieuw onze kracht nodig! Focus op de immateriële zaken zoals huppelen, blijdschap, humor, lachen, liefde, eenvoud, pret maken, dankbaarheid, genieten van de natuur, genieten van alles wat je al hebt, delen met andere mensen, knuffelen, dienstbaarheid, stilte, etc, dan vermindert de hang naar materiële zaken vanzelf bij iedereen. Dat is de sleutel.

“Never doubt a small group of committed citizens can change the world. Indeed, it’s the only thing that ever has.” — Margaret Mead


Bekijk ook

Oorzaken en gevolgen van het broeikaseffect

Oorzaken en gevolgen van het broeikaseffect

Deze tekst geeft een overzicht van de oorzaken en gevolgen van het broeikaseffect. Door dit broeikaseffect dreigt een klimaatverandering te ontstaan die schadelijke gevolgen kan hebben. Daarom is het voor de huidige en toekomstige generaties van het grootste belang aan deze verandering snel een halt toe te roepen. De productie van gassen, die het broeikaseffect veroorzaken, gebeurt in de industrie, de landbouw, het verkeer en ook in het huishouden. Als we het broeikaseffect willen tegenhouden, zullen we daar zelf wat voor moeten doen. De beste plaats om daarmee te beginnen is in uw eigen huis.