Home => Lichaam & Geest => Gezondheid => Voedingsgids => Kaneel, een smaakmaker die veel in zich heeft.

Kaneel, een smaakmaker die veel in zich heeft.


Al duizenden jaren is het bekend dat kaneel een positief effect heeft op de gezondheid. Het is dan ook jammer dat kaneel vaak maar weinig gebruik wordt, want kaneel heeft een lekkere smaak en is makkelijk toepasbaar.

Wist je dat kaneel je weerstand verhoogt en veel kwaaltjes helpt te bestrijden? Zoals een blaasinfectie, een verkoudheid en spijsverteringsproblemen.

Daarbij komt dat kaneel een gunstige invloed heeft op het cholesterolniveau. Redenen genoeg dus om kaneel dagelijks op je menu te zetten.

Afslanken

Voor wie wil afslanken is kaneel een hulp om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Kaneel zorgt er voor dat er minder insuline wordt aangemaakt en op die manier gemakkelijker vet zult verbranden.

Sporters

Ook sporters hebben baat bij het gebruik van kaneel. Kaneel zorgt er namelijk voor dat er meer anabole eiwitten worden aangemaakt waardoor de spiercel meer glucose opneemt en er zo meer energie vrijkomt.

Praktisch

Kaneel is heel gemakkelijk in je dagelijks leven te gebruiken. Voeg 2 theelepels toe aan een glas lauw water `s morgens na het opstaan of strooi het door yoghurt, thee, muesli of over vers fruit.

Meng kaneel ook eens door een smoothie. Doe hiervoor een beker amandelmelk een banaan, een appel en 2 theelepels kaneel in een blender. Voeg eventueel nog water toe, en mix vervolgens tot je de voor jou juiste dikte hebt gekregen.

Tip

Gebruik maximaal 6 gram kaneel per dag, een te veel kan een averechts effect hebben. Wanneer je bloedverdunners gebruikt wordt het gebruik van kaneel afgeraden.

Bij de apotheek of natuurvoedingswinkel zijn ook kaneelsupplementen verkrijgbaar. Dat is handig voor wanneer je op reis bent of de smaak van kaneel toch niet zo weet te waarderen.

Smakelijke gezondheid!


Donna


Donna Hoogstraaten

Donna Hoogstraaten – Lavandula

Donna verdiepte zich naast haar studie voor Voedings-, Gezondheids- en Levenswijze consulent op diverse plaatsen, ookin voetreflexologie en aromatherapie. In haar praktijk wil zij mensen graag bewust maken hoe zij op eenvoudige manier zelf verantwoording kunnen nemen om gezond en evenwichtig in het leven te staan. Dit doet zij door het individueel coachen, het geven van korte cursussen, workshops en voetreflexologiebehandelingen.
Meer info op: Lavandula

Bekijk ook

Chronisch moe door vitamine D tekort

Chronisch moe door vitamine D tekort

Vitamine D is nog steeds een onderschatte vitamine, of eigenlijk gezegd hormoon, maar krijgt gelukkig steeds meer bekendheid door de vele boeken en publicaties van de afgelopen tijd. Hoewel men bij vitamine D in de meeste gevallen alleen maar aan sterke botten denkt levert een gebrek aan vitamine D een breed scala aan klachten op.