Home => Spiritualiteit & Nieuwe tijd => Dromen en duidingen => Droomlandschappen ook van belang?

Droomlandschappen ook van belang?


Het landschap in je dromen kan steeds veranderen. Op het ene moment bevind je je in een bosrijke omgeving en even later ben je middenin een grote stad. Het veranderende landschap in je dromen komt voort uit je onderbewustzijn en maakt je bewust van je omgeving als je wakker bent. Droomlandschappen openen je ogen voor verborgen mogelijkheden. Dromen over bijvoorbeeld het heelal betekenen dat je moet proberen een situatie beter te overzien. Dromen over een afgesloten ruimte betekenen dat een situatie juist gedetailleerder bekeken moet worden.

Volledig Inzicht
Het onderbewustzijn helpt je om je dromen beter te begrijpen. Als je echter de volledige betekenis wilt begrijpen, moet je het droomlandschap leren begrijpen. Soms duidt het droomlandschap op de ‘echte wereld’ waarin je leeft. Soms betekent het dat je verder moet en een andere omgeving moet zoeken.

Verandering

Regelmatig veranderende droomlandschappen betekenen dat je je flexibel moet opstellen. Je kunt bijvoorbeeld ontspannen op het strand liggen, wat staat voor tevredenheid, en even later over een winderige, stoffige bergpas rennen.

Herhaling

Als je het verband niet begrijpt tussen een droomlandschap en je wakkere leven, dat keert het droomlandschap terug. Elk landschap dat je ooit hebt gezien of je hebt ingebeeld is een mogelijke omgeving voor je dromen. Deze kunnen zich afspelen op een poolvlakte, maar ook bij een vulkaanuitbarsting.

Bekende Omgeving

Vertrouwde landschappen verschijnen vaker in je dromen, omdat je deze goed begrijpt. Als je echter in je leven aan iets nieuws, begint, kan je droomlandschap onduidelijk en grillig worden.

Stad

Een bekende stad betekent dat je in jouw omgeving op zoek bent naar een manier om je lot te verbeteren. een onbekende stad voorspelt veranderingen van locatie en nieuwe kansen. Als je je in een wolkenkrabber bevindt, moet je je doelen verwezenlijken. Als je naar een wolkenkrabber kijkt, moet je informatie inwinnen over de cultuur van een bepaald bedrijf.

Platteland

Een welig, groen landschap betekent geluk in je persoonlijke en zakelijke leven. Dauw of motregen voorspelt sensueel genot. Een droom, onbewoond gebied voorspelt een financiële verandering, terwijl een vers geploegde akker betekent dat jouw ambities binnen handbereik liggen als je er hard voor werkt.

Kust

Een druk bezochte kustplaats betekent nieuwe romantiek en financiële vooruitgang. Een wandeling langs een grillige kustlijn duidt op spannende relaties. Zandduinen waarschuwen voor manipulatieve voorstellen van bekenden. Op het strand liggen betekent dat er een drukke tijd aan komt, dus geniet nu nog van een rustige periode.

Woestijn

Als je doorzettingsvermogen toont tijdens een lange, zware reis door een dorre woestijn, duidt dit op succes, mits je vasthoudt aan je wensbeeld. Een zandwoestijn betekent goed nieuws over recente prestaties. Als je tijdens je tocht echter gehinderd wordt door zandstormen, kunnen problemen je tijdelijk verblinden. Een woestijn met struikgewas betekent dat je het beste uit het leven haalt.

Bergen

Hoge pieken symboliseren grote obstakels, terwijl ravijnen staan voor emotionele kloven waarin je kunt vallen. Als je in een vallei bent, heb je vele emotionele conflicten, maar jouw relatie zal er niet door beëindigd worden. Een besneeuwd berglandschap betekent tegenspoed. Een vulkaanuitbarsting betekent dat een oude situatie met rampzalige details kan exploderen.

Tropen

Een moeilijke doorgang door een tropisch oerwoud waarschuwt om niet betrokken te raken bij financiële problemen van anderen. Vastzitten in kreupelhout voorspelt een dwaze romance. Stranden op een tropisch eiland betekent dat er moeilijkheden aankomen. Een tropisch eiland bezoeken staat voor spannende relaties en ervaringen. Als je in een ongecultiveerd bos bent, kan iemand je vertrouwen beschamen.

Bekijk ook

Dromen over Dieren - wat betekent dat?

Dromen over Dieren – wat betekent dat?

Dieren maken deel uit van ons leven en komen vaak voor in dromen. Afhankelijk van de context kunnen dieren in onze dromen verschillende betekenissen hebben. In sommige dromen staat de verschijning van dieren voor onze eigen behoeften of karaktertrekken