Aartsengel Raphaël


Betekenis: genezer onder God

Heerst over: Waterman – Tweelingen – Weegschaal
Eigenschappen: Communicatie, genezing, kennis en reizen
Aartsengel van het Oosten enis de heerser van de planeet Mercurius.


Hij was bij de oude Grieken bekend als Hermes, bij de Romeinen als Mercurius die de bode van de Goden was, bij de Kelten als Ogma, bij de Egyptenaren als Thoth en bij de Noord-Europeanen als Odin of Wodan.

De magische voorstelling van Rapaël is een jonge man, gekleed als pelgrim of reiziger. Hij draagt een gele mantel, een breedgerande hoed met een veer erop, gevleugelde sandalen en hij heeft een staf omwonden met twee slangen, het symbool van de Goddelijke genezer.

Rapaël moet opgeroepen worden voor rituelen met betrekking tot genezing, communicatie, reizen, jonge mensen, opvoeding, zakelijke contracten, commerciële verkoop, schrijven en zelfexpressie. Omdat Hermes ook de God van de dieven is, kan zijn hulp ingeroepen worden bij het opsporten van gestolen goederen of verloren eigendommen. Op zijn hoogste niveau vertegenwoordigd Rapaël de Spirituele Gids of Mentor die de persoon helpt wanneer men zijn reis op het Occulte Pad begint.


Raphaël, genezer van de mensheid en
drager van aardse kennis, hoor mij aan:
inspireer mij tot grootse gedachten.
Zegen mij als ik rondtrek op aarde,
opdat ik veilig en met een doel reis.
Vul mij met geduld en inzicht
in al wat ik onderneem.
Geef mij de wijsheid om zaken te doen
en laat mij helder communiceren
om verwarring te voorkomen.
Raphaël, houd mijn lijf en geest gezond
en leid mij op mijn pad,
dan kan ik uw kracht voor communicatie en
genezing delen met de wereld.

Bekijk ook

De 7 Aartsengelen

De 7 Aartsengelen

De zeven aartsengelen of planetengoden regeren de klassieke planeten van het Zonnestelsel - Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus - en de twee hemellichamen de Zon en de Maan. De laatste worden soms de grotere lichten genoemd, terwijl de plen bekend zijn als de kleinere lichten.