Aphrodite


Aphrodite is de Griekse godin van de liefde, schoonheid en seksualiteit. Ze was geboren toen Uranus (de vader van de goden) was gecastreerd door zijn zoon Cronus. Cronus wierp de geslachtsdelen van Uranus in de zee. Deze begonnen te schudden en te schuimen. Vanuit het zeeschuim vereisde Aphrodite en de zee droeg haar naar de kusten van Cyprus.
Na haar geboorte was Zeus bang dat de goden zouden vechten over de hand van Aphrodite voor het huwelijk. Ze werd uitgehuwelijkt aan Smit-god Hephaestus, een van de meest stabiele goden. Hij kon nauwelijks zijn geluk geloven en gebruikte al zijn talent om de meest mooie juwelen voor Aphrodite te scheppen. Hij maakte voor haar een gordel van fijn gesponnen goud en weefde magie erdoor om het af te maken. Dat was echter niet erg slim van hem want als zij de magische gordel droeg, kon niemand haar weerstaan, en ze was van zichzelf al onweerstaanbaar. Ze hield ontzettend van aandacht en luxe en was niet gelukkig als vrouw van de simpele en hardwerkende Hephaestus.
Aphrodite was geliefd door vele goden en sterfelijke en zij hield van hen. Onder aan sterfelijke liefdes was Adonis het meest bekend. Onder haar zonen waren Eros, Anteros, Hymenaios en Aeneas.
Venus is haar Romeinse vorm.

Betekenis

Bekijk ook

Kuan Yin

Kuan Yin

Kuan Yin, ofwel 'zij die de huilende wereld hoort', is de Chinese boeddhistische bodhisattva van medelijden. Ze woont op haar paradijselijke eiland Puttuo Shan en zou elke bede honoreren