Slaapproblemen


Deze week heb ik een speciaal moment gehad in de natuurwinkel met een hopeloze mama….
Er wordt de hele dag van alles gevraagd aan mij in de natuurwinkel, dat gaat van transit problemen tot een vast zittende hoest, slecht etende kinderen, weerstand verhogende druppels of aromalampjes, voedingsadviezen en kruiden…..
“bijna” altijd kan ik ze helpen en zo niet staat mijn werkgever (baas wil hij niet genoemd worden!) met een enorme kennis ter beschikking om mij en de klanten bij te staan.

Nu was er in de week een hele lieve mama naar mij toe gekomen met de vraag wat ze niet kon doen aan het slecht slapen van haar kleutertje….ik had die mevrouw verleden vrijdag al gezien in de winkel samen met haar bomma en mama. Het viel me heel sterk op hoe close die drie met elkaar waren en hoe zorgzaam dochter en kleindochter voor “Bomma” waren….het ontroerde mij bij het aanschouwen hiervan.

Nu bestaat er geen toeval dat de kleindochter (mama van de slecht slapende kleuter) dus ook een dochter heeft!!!! Ik begin meteen af te stemmen op de situatie en vraag aan de mama hoe haar zwangerschap was, hoe ze van karakter is, zich op school gedraagt enz..
De puzzel valt in elkaar als ik vraag of ze graag speelt? De mama kijkt mij aan en zegt dat ze niet veel speelt, een prachtig speelgoed keukentje heeft en alleen mee wil helpen in de keuken als de mama gaat koken. Ze wil dus graag gestuurd worden….
“ja” zegt de mama dat klopt, ze loopt ook graag bij de juf aan een hand maar laat haar ogenblikkelijk los als er een ander hulp behoevend kindje in de buurt komt….een echt voorbeeld van een kindje dat erg zorgzaam is en zich weg cijfert voor anderen!
Goed dat we hier vroeg aan kunnen beginnen dacht ik. De mama vertelde van haar miskramen voor de zwangerschap van haar dochtertje. Ik moest meteen aan mijn eigen zwangerschappen denken, een aantal miskramen gehad en mijn oudste zoon is van een tweeling waarvan ik 1 vruchtje verloren ben op 9 weken en hij hierdoor te vroeg geboren is, n.l met 33,5 week zwangerschap!!
Tussen mijn zoon en dochter in, heb ik nog een kleine bevalling gehad van een Foetus van 18 weken oud. De zwangerschap hierna was van mijn dochter en de hele zwangerschap door heeft ze mijn angst gevoeld om haar te verliezen….Het was gelukkig een kerngezonde baby die voldragen ter wereld kwam na een korte,maar heftige bevalling!!
Toen ze een paar maanden was merkte ik dat ze steeds bij mij wilde zijn en panisch was als ze mij niet zag of niet wist waar ik was??? Het slapen en dromen was verschrikkelijk voor haar en ook voor mij, ik begreep eerst niet waardoor het kwam en opeens zag ik het “licht” toen ik op een nacht met haar rondliep. Net of iemand mij vertelde dat ze schrik had om MIJ te verliezen, hetzelfde gevoel dat zij voelde toen ze onder mijn hart leefde in mijn buik!!!
Ik heb haar kunnen helpen met bachbloesems en later ook met verhaaltjes vertellen over fantasie figuren die ongeveer zoiets voelden en waar steeds gezocht werd naar een oplossing om ook verder te kunnen zonder die vaste onmisbare persoon. Op die manier kreeg ze vertrouwen in veel situaties en kon ze het leven wat flexibeler bekijken!!!

Met deze raad hielp ik deze mama. Tevens zei ik haar dat buiten die verhaaltjes het ook helpt om een zelfreflex te doen met haar voor het slapengaan. Stel haar deze 4 vragen: – Wat vond je het leukste vandaag? – Wat vond je niet leuk vandaag? Wat ging heel goed? – Wat ging vandaag helemaal niet goed volgens jouw?? In eerste instantie zal ze zich niet veel raad weten met deze vragen, maar na een tijdje gaat ze zelf opmerken overdag wat we bedoelen met deze vragen en gaat ze zich verheugen op dat moment voor het slapengaan. Een beetje stimuleren en voorbeelden geven is natuurlijk wel op zijn plaats bij een kleutertje! Zo evalueert ze op een spontane manier de dag en neemt ze het niet met zich mee in haar binnenwereld tijdens het slapen.

Nu kwam de mama vanmorgen binnen in de winkel en bedankte mij uitbundig voor deze raad, ze deed de vragen ook voor zichzelf voor ze ging slapen en was verwonderd van de rust die over haar kwam tijdens het inslapen, ik was zo blij voor haar en heelde hierbij ook weer een stukje in de familie cirkel. Het gaf mij een voldoening die ik niet kan beschrijven…..

Fijn om er voor elkaar te zijn, het gaat jullie goed,

Joyce


Joyce Parren – Limburg (BE)
Ik geef vegetarische en macrobiotische (yin-yang) kooklessen bij mij thuis of op locatie. Ook geef ik (op)voedingsconsulten en maak ik gelegenheidsbuffetten klaar.

Mijn maandelijkse bijdragen kan je terug vinden onder de rubriek: Gezondheid Voeding > Positive Cooking

Bekijk ook

ADHD

Hoe komt het dat er zoveel kinderen zijn met ADHD (hyperactiviteit)?

Kinderen, zielen met ADHD zijn kinderen met een zeer gevoelig bewustzijn. Deze kinderen, deze zielen die nu geïncarneerd zijn in deze tijd, zijn kinderen die heel veel moeite ondervinden van de enorme prikkels die deze wereld op hun los laat.