Home => Symbolic => Media & Pers => Media & Pers: Artikel Paravisie

Media & Pers: Artikel Paravisie


Symbolic Home Party’s – Spiritualiteit thuis op de bank

Lekker thuis op je gemak, in het gezelschap van vrienden of familie kennis maken met de nieuwste spirituele trends en producten. Het kan met de Symbolic Home Party’s die de Belgische Aumée Kerselaers, met behulp van een uitgebreid netwerk van experts, sinds 2004 in het gehele Nederlandse taalgebied organiseert. Aumée: “Op een beurs is het vaak snel, snel, maar tijdens een gezellig, inspirerend samenzijn in een vertrouwde omgeving heb je veel meer mogelijkheden voor informatieoverdracht.”

Aumée begon in 1998 vanuit interesse informatie over alles wat met spiritualiteit en paranormaliteit te maken had op internet te verzamelen. Van kinds af aan was ze vertrouwd met de onderwerpen, maar ze wilde nu eindelijk eens alle feiten op een rijtje hebben. Al snel merkte ze dat anderen ook behoefte hadden aan een gedegen overzicht, want de site die ze inmiddels had opgezet werd goed bezocht. Ze bezocht beurzen en ze genoot van het contact met mensen en de informatie-uitwisseling die daarbij ontstond. Aumée: “Toch merkte ik dat ik het lastig vond om in een dergelijke rumoerige en hectische omgeving voldoende te informeren. Ik kwam toen op het idee om mensen thuis te bezoeken om ze daar kennis te laten maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van spiritualiteit, bewustwording, natuurlijke geneeswijzen en het buitenzintuiglijke. Nadat ik het een keer had geprobeerd bleven de aanvragen binnenstromen.”

Snuffelen

Tijdens de Symbolic Homeparty’s geven vakkundige consulenten uitleg over spiritualiteit en symboliek. Zij nemen voorwerpen mee die te koop zijn, maar deze dienen vooral ter illustratie van het verhaal. Zo wordt de aanwezigen meer verteld over de eigenschappen van edelstenen, welke krachten ze hebben, en wat het betekent als je een bepaalde steen uitkiest. Of, beter gezegd, waarom een steen jóu kiest. Want dat is volgens Aumée wat er in werkelijkheid gebeurt: “Er wordt wel gezegd dat de stenen naar beoogde eigenaren knipogen en dat op basis van dat vonkje van aandacht een keuze gemaakt wordt. Edelstenen lossen je problemen niet op, maar kunnen je wel goed ondersteunen in de processen waarmee je te maken hebt. Iedere gast van een Symbolic Home Party krijgt trouwens een massage van een edelsteenroller, er worden diverse orakelkaartjes getrokken en besproken en na afloop krijgen de gasten een edelsteen naar keuze mee naar huis.” Maar er komen heel wat meer onderwerpen aan bod tijdens een Symbolic Homeparty, die over het algemeen zo’n twee uur duurt: aura’s, chakra’s, engelen, gidsen, nieuwetijdskinderen et cetera. De gasten ‘snuffelen’ aan al deze onderwerpen en krijgen op die manier een goed overzicht van wat er gaande is op spiritueel gebied. Aumée: “Natuurlijk heeft elke consulent zijn eigen specialiteit en desgewenst kan er al dan niet dieper op bepaalde onderdelen worden ingegaan. Vooraf hebben we altijd een gesprekje met de gastvrouw of -heer, die trouwens als cadeau van ons een zeer uitgebreide geboortehoroscoop ontvangt, en op basis daarvan bepalen we de inhoud van de Party. Maar natuurlijk komt het ook voor dat er tijdens een bijeenkomst spontaan zaken naar boven komen waar men meer over wil weten. Geen nood: onze medewerkers zijn all-round!”

Symbolic Thema Party’s

Om aan de behoefte aan verdieping tegemoet te komen, heeft Aumée ook de speciale Thema Party’s in het leven geroepen. Als voorbeeld noemt ze de Symbolic Tarotlabyrint Party: “Dat is een spel dat eruit ziet als een doodnormaal gezelschapsspel, compleet met speelbord, dobbelsteen en pionnen. Naarmate je je door het labyrint van de tarot beweegt, en de kaarten zich aan je openbaren, komen meer en meer antwoorden tot je en leer je jezelf, je blokkades, talenten en blinde vlekken beter kennen. Je ontdekt dat er oplossingen zijn voor problemen en dat anderen soms met hetzelfde worstelen als jij. Veel mensen zijn met de toekomst bezig of hebben onzekere gevoelens daaromtrent. Maar het gaat eigenlijk niet zozeer om de toekomst, maar meer om het hier en nu. Wat kun je nú doen om je eigen situatie positief te beïnvloeden?” Andere Thema Party’s zijn de Symbolic Divinatie Party (over verschillende orakelmethodes), de Symbolic Transformatie Party (‘Een lichtvoetig, krachtig en diepgaand middel om stil te staan bij je eigen levensspel en stappen te zetten tot verandering’), de Bloemenséance Party (aan de hand van meegebrachte voorwerpen, wordt de energie van de deelnemers ‘gelezen’) en de Dieren Party (waarbij op holistische wijze de relatie tussen een deelnemer en zijn huisdier wordt versterkt). Aumée: “Doel van de Party’s is het overbrengen van informatie. Natuurlijk heeft niemand de waarheid in pacht en wij als consulent willen dan ook niet meer dan een aanzet bieden, zodat eenieder zijn eigen, unieke pad kan bewandelen.”

Informeren

De kans is groot dat in de toekomst meer Thema Party’s ontwikkeld gaan worden, want de belangstelling is groot. Aumée: “Wat deelnemers vooral zo aanspreekt is de mogelijkheid tot uitwisseling van ervaringen. Mensen vertellen elkaar onderling vaak weinig over spirituele aangelegenheden uit angst voor gek te worden versleten. Op het moment dat ze merken dat de ander er ook mee bezig is of er voor open staat, dan schept dat een veilige omgeving waarin vrij gesproken kan worden. Men voelt zich erkend, kan ervaringen delen en tips, ideeën of oplossingen aandragen. Mensen zijn nu eenmaal groepsdieren. Juist het delen en het actief zijn met elkaar creëert een band.” Aumée wil mensen niet overtuigen van de waarheid die achter de spirituele onderwerpen die behandeld worden schuilgaat: “Hetis de intentie van informeren, delen, netwerken en gezellig samen-zijn. En wat je ermee doet, dat is je eigen vrije keuze.” Ondanks het feit dat de nieuwe energieën, die in aanloop naar 2012 op de aarde neerdalen, voor een bewustzijnsverruiming zorgen, gelooft Aumée niet dat de Symbolic home party’s de komende jaren overbodig zullen worden. Ze stelt: “Een groot deel van de bevolking is nog lang niet op de hoogte van alles wat er momenteel om ons heen en in onszelf gaande is. Wij willen die mensen een handreiking bieden, een leidraad zijn. Natuurlijk zijn er vele manieren om aan informatie te komen, maar ik geloof dat het samenzijn in veel van die gevallen de ontbrekende factor is. Vandaar ook dat ons concept zo populair is. Logisch, want een dergelijk initiatief creëert een energieveld waarop anderen als vanzelf gaan meetrillen. Persoonlijk denk ik dat als we het bewustzijn hebbenbereikt van de grote omslag waarover gesproken wordt, alles overbodig zal worden. De waarheid zit dan in de mensen zélf.”

Niels Brummelman


Het originele artikel kan je ook downloaden op de link onderaan!

Bekijk ook

Media & Pers: Artikel Goed Gevoel

Media & Pers: Artikel Goed Gevoel

Spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling zijn de kernwoorden voor de homeparty’s van Aumée Kerselaers (36).