Home => Symbolic => Redactie Symbolic Gids => Esther van Blijdesteijn – Levensboompaden

Esther van Blijdesteijn – Levensboompaden

estherIk ben als oudste dochter en eerste kleinkind geboren in een warm gezin, waarin religie geen hele grote plaats innam, maar waar vooral veel aandacht was voor tradities en voor elkaar. Ik kreeg wekelijks privé les over de joodse geschiedenis, de gebruiken en de Hebreeuwse taal. De Kabbala vormde geen onderdeel van deze lessen. Wel hadden mijn ouders er een boek over in de kast staan, maar ik durfde er nooit in te lezen. Want Kabbala was heel moeilijk, heel groots en zeker niet geschikt voor jonge meisjes die alles over het leven wilden weten. Vanaf de middelbare school verdiepte ik me, mede door een aantal ongrijpbare lichamelijke klachten en onze zoektocht naar een oplossing hiervoor, in de verschillende alternatieve geneeswijzen, heilige geometrie en in begrippen als synchroniciteit, morfogenetische velden, reïncarnatie, de kern van godsdiensten, de zin van het leven en andere existentiële vragen.
Over mijn studie heb ik lang getwijfeld en was ik nooit helemaal zeker. Uiteindelijk koos ik voor de HTS voor confectie-industrie Mr. Koetsier en het internationale werkveld. Ik heb een tiental jaar met veel plezier in Duitsland, Zwitserland en Nederland gewerkt, maar had nooit het gevoel dat ik echt iets kon bijdragen en een verschil kon maken. De alternatieve geneeswijzen bleven me trekken en ik studeerde ’s avonds na mijn werk gewoon verder. Ik trouwde, kreeg een prachtige tweeling en begon mijn eigen praktijk Via Pura. Van alle methodes die ik leerde, maakte ik zelf mijn eigen manier van werken en nog steeds zoek ik samen met mijn klanten naar de oorzaak van hun symptomen of problemen in hun hele wezen (lichaam, ziel en geest). Dit doe ik zowel in een-op-een consult als in groepen, waaraan ik trainingen geef.
Om mij heen hoorde ik steeds vaker de term Kabbala vallen; grote sterren in Amerika werden lid van de Kabbalah Centre en het bleef me fascineren. Toen ik toevallig hoorde dat er een cursus Kabbala werd gegeven door rabbijn Juda Groenteman uit Jeruzalem, heb ik geen moment geaarzeld en schreef ik me in om onder zijn begeleiding iets van dit grootse gedachtegoed te leren. Ik vond de lessen fascinerend en genoot van de manier waarop hij de wijsheid van deze mystieke stroming met ons deelde. De essentie van de kennis die werd overgedragen begon ik te gebruiken in mijn praktijk en het maakt mijn manier van werken rijker.
De consulten met klanten in mijn praktijk Via Pura volgen een duidelijke structuur; we hebben een kort gesprek over hoe de klant zich voelt en wat zijn wensen zijn en ik stem mijzelf af op mijn en zijn Hoger Zelf en op onze begeleiders. Daarna zoek ik via een vast systeem of de oorzaak van de verstoring (ziekte, pijn, negatieve overtuiging) in het lichaam ligt of op emotioneel of spiritueel gebied. De uitkomst is vaak verrassend en ik laat me graag leiden door mijn eigen bewustzijn compact te maken en ten dienste van het grote geheel te staan. Soms krijg ik beelden te zien of voel ik lichamelijke sensaties. Soms is het een innerlijk weten of hoor ik een stem die me vertelt wat ik kan doen.
Een jaar na mijn cursus Kabbala testte ik Janka, een klant die ik al jaren ken en we kwamen uit bij een spirituele oorzaak; nu heb ik voor ieder gebied een rij met mogelijkheden; in het spirituele stuk heb ik de beschikking over het lezen van het aura of de chakra’s, met de klant een geleide visualisatie doen in de Alpha staat, beperkende banden verbreken, DNA healing, Osiso techniek, familieopstellingen en zorgen dat de klant goed geaard is en stevig in zijn energieveld zit.
Ik ging alle mogelijke oorzaken en methodes na, maar bleef een ontkennend antwoord krijgen. Dat was een vreemde gewaarwording. Ik wist dat we iets op spiritueel gebied mochten doen, maar kreeg geen enkele indicatie in welke richting. Ik was erg blij dat ik deze klant al langer kende en dat zij in staat was om met me mee te voelen, anders was ik er onzeker van geworden.
Ten slotte liet ik iedere structuur los, ademde een paar keer diep door en vroeg om een duidelijk antwoord. Ik kreeg de boodschap dat ik iets nieuws moest doen, iets wat ik nog nooit had gedaan op spiritueel gebied, iets wat deze klant op dit moment nodig had. Op dat moment ging ik vragen stellen: heeft het iets met meridianen te maken, gaan we werken met overtuigingen, iets met massage, kruiden, een bepaald boek dat ik in de kast heb staan, is het een bekende methode, heeft het iets te maken met planten, het gedachtegoed van een bekend iemand… Uiteindelijk kreeg ik als antwoord dat ik iets met de Kabbala moest doen. Dat klinkt heel vaag en dat was het voor mij ook. Vooral omdat ik de kennis van de Kabbala nooit gekoppeld had aan mijn werk in de praktijk.
Door al mijn gedachten los te laten en me helemaal open te stellen begon de energie te stromen en visualiseerde ik de Levensboom om Janka heen. Ik kreeg duidelijk te zien waar haar blokkade in de Levensboom van de Kabbala zat, het zag eruit als een rood koord dat oplichtte. Toen gebeurde er van alles: Janka werd zeer emotioneel en voelde allerlei reacties in haar lichaam. We deden een oefening in de Alpha staat die ons werd aangedragen en daarna bleek de blokkade opgelost. Het gevoel hield bij haar nog dagen aan.
De week erna maakte ik bij Ellen, een andere klant die ik ook al jaren ken, iets soortgelijks mee. Ook daar werd mij de Kabbala als behandelmethode aangereikt, eerder bijna opgedrongen. Beide dames hebben me sindsdien zeer gestimuleerd om iets therapeutisch met de Levensboom te doen, waarvoor mijn grote dank.
Ik heb me nog even verzet, maar toen in de maanden daarna telkens weer die Kabbala opdook in mijn werk, heb ik het systeem uitgewerkt waar deze website over gaat. Er zijn verschillende versies van kaarten geweest waar ik nooit helemaal blij van werd; uiteindelijk heb ik gekozen voor macrofotografie van de natuur en heb de kaarten ontwikkeld die bij de 66 paden naar Bewustzijn horen.
Het systeem is een combinatie geworden van de mystieke kabbalistische kennis en mijn ervaringen met tarot, engelen, visualisaties en energetische geneeswijzen. In de literatuur spreekt men vaak over de 32 paden van de Levensboom, bestaand uit 10 vaten en 22 paden. Bij mij zijn het er 66 geworden zoals ik in het boek heb toegelicht. Inmiddels werk ik nu al twee jaar met dit systeem en ik sta versteld over de resultaten die mensen boeken en over de inzichten die ze krijgen.
Deze kaartenset is een doe-set; het boek beschrijft geen compleet overzicht van alle wijsheden die uit de Kabbala zijn voortgekomen voor zover dat al mogelijk zou zijn. Mijn bedoeling is om je kennis te laten maken met de basisbegrippen en ze je te laten toepassen in je leven voor meer begrip en inzicht. Als je bereid bent de diepte in te gaan, ontdek je in de Levensboom van de Kabbala enorme schatten die je ziel en geest verrijken en die je dagelijks leven bewuster en vooral aangenamer maken. Ik ben dankbaar als dit systeem jou een stapje dichter bij heelheid mag brengen en wens je een hele mooie reis toe.

Met lieve groet,

Esther

Bekijk ook

Creatieve schrijvers gezocht voor Symbolic Gids

Creatieve schrijvers gezocht voor Symbolic Gids

Symbolic Gids kan rekenen op een groot & trouw publiek en om onze bezoekers en leden te garanderen van interessante artikels en nieuwtjes zijn wij op zoek naar creatieve schrijvers.