Het Etherisch-causale lichaam


De vijfde laag is het etherisch-causale lichaam. Het bevatde volledige blauwdruk van ons fysieke lichaam en alle vormen die op het fysieke niveau bestaan.

Het is het negatiefje van het etherische lichaam, dat weer de “mal” is van ons fysieke lichaam. Dat wil zeggen dat het veel weg heeft van het negatief van een foto.

Het is de matrix voor het etherische lichaam, dat zoals eerder gezegd, weer de matrix is voor het fysieke lichaam. Het etherische lichaam, en dus ook het fysieke, worden hier gevormd. Dus als er iets mis is in het etherisch lichaam, zul je in ditvijfde lichtlichaam aan het werk moeten.

Het etherisch-causale lichaam is de blauwdruk of de volmaakte vorm die het etherische niveau kan aannemen. Het reikt van ongeveer 45 tot 60 cm vanaf het lichaam.

De kleur is donkerblauw, het hoort bij de 5de chakra en ligt ongeveer 75 cm buiten het fysieke lichaam.

Bekijk ook

Het Astrale lichaam

Het Astrale lichaam

De vierde laag is de astrale laag of het Astrale lichaam genoemd. Deze laag is amorf en samengesteld uit kleurwolken, die mooier zijn dan die van het emotionele lichaam. De kleuren zijn ongeveer hetzelfde, maar meestal vermengd met het roze licht van liefde.