Het Etherische lichaam


Het etherische lichaamheeft dezelfde vorm en afmetingen als het fysieke lichaam, maar in tegenstelling daarmee kan het etherische (of geestelijke) lichaam niet vernietigd worden, het is reëler en steviger.

Het etherische lichaam is het lichaam dat wij, diegenen die astrale reizen maken, gebruiken, en veel mensen op de hele wereld die “uittreding”-ervaringen hebben gehad, vertellen dat ze neerkeken op hun fysieke lichaam terwijl ze nog steeds een lichaamsvorm hadden- en deze vorm was het etherische lichaam. En wanneer we doodgaan, gebruiken we het etherische lichaam, het geestelijke lichaam, dat ons van het aardse vlak naar de geestenwereld overbrengt.

Het etherische lichaam is samengesteld uit fijne energielijnen en heeft dezelfde opbouw als het fysieke lichaam mét alle anatomische delen en organen.

Het reikt 0,5 cm tot 5 cm voorbij het fysieke lichaam. Het hoort bij de 1e chakra en de kleur varieert van lichtblauw tot grijs.

Bekijk ook

Het Astrale lichaam

Het Astrale lichaam

De vierde laag is de astrale laag of het Astrale lichaam genoemd. Deze laag is amorf en samengesteld uit kleurwolken, die mooier zijn dan die van het emotionele lichaam. De kleuren zijn ongeveer hetzelfde, maar meestal vermengd met het roze licht van liefde.