Het Astrale lichaam


De vierde laag is de astrale laag of het Astrale lichaam genoemd. Deze laag is amorf en samengesteld uit kleurwolken, die mooier zijn dan die van het emotionele lichaam. De kleuren zijn ongeveer hetzelfde, maar meestal vermengd met het roze licht van liefde.

Op het niveau van het astrale lichaam liggen de intermenselijke kontakten, de uitwisseling van uitstraling van mensen. Je kunt er de verliefdheid in terugvinden, maar ook het je niet prettig voelen in dezelfde ruimte te zijn als bepaalde andere mensen.

Grote kleurvlekken in verschillende vormen vliegen door de ruimte waar mensen bijeen zijn. Soms is dat plezierig (vrienden, liefde), soms onplezierig (ruzie voel je als je de ruimte binnenkomt).

Het astrale lichaam behoort bij het 4e chakra en ligt tussen de 15 en 30 cm van het fysieke lichaam.

Bekijk ook

Het Etherisch-causale lichaam

Het Etherisch-causale lichaam

De vijfde laag is het etherisch-causale lichaam. Het bevat de volledige blauwdruk van ons fysieke lichaam en alle vormen die op het fysieke niveau bestaan. Het is het negatiefje van het etherische lichaam, dat weer de “mal” is van ons fysieke lichaam. Dat wil zeggen dat het veel weg heeft van het negatief van een foto.