Het Ketherisch-causale lichaam


De zevende laag is het ketherisch-causale niveau of causale lichaam. Het is ons spirituele mentale lichaam. Het is het lichaam, waarin we één zijn met de Allerhoogste, met de Bron van alle leven.
Het is de beschermlaag van ons energieveld en biedt weerstand aan alles dat er door wil.

Als we ons bewustzijn tot het zevende niveau van de aura uitbreiden, weten we dat we één met de Schepper zijn.

Ook dit lichaam is in hoge mate gestructureerd. Het is samengesteld uit fijne goudzilveren draadjes die zeer sterk zijn en de hele aura bij elkaar houden.

Het bevat een gouden netwerkstructuur van het fysieke lichaam en van alle chakra’s. Deze gouden eivorm beslaat een ruimte van ongeveer 75 cm tot 1 m rondom iemands lichaam, afhankelijk van de persoon, met de smalle punt onder de voeten en de brede boven het hoofd. Het is de sterkste, veerkrachtigste laag van het auraveld.

De buitenrand van deze laag geeft de eivorm aan de aura. Het ziet eruit als een eierschaal van ongeveer 1 cm dik. Deze rand is heel sterk en elastisch, hij biedt weerstand als er iets doorheen wil en beschermt daardoor het energieveld, net zoals een eierschaal het kuikentje beschermt.

Het is daarom erg belangrijk om ervoor te zorgen dat er zich geen gaten in je aura bevinden, want dan is de bescherming minimaal of geheel nihil.

In de eierschaal van het ketherische lichaam bevinden zich bovendien ook de ‘banden’ of ‘koorden’ die je verbinden met vorige levens. Dit zijn gekleurde lichtstromen die de aura helemaal omcirkelen en overal op de oppervlakte van de schaal te vinden zijn.

De band rond het hoofd en nekgebied bevat meestal het vorige leven dat je in je huidige levensomstandigheden moet uitwerken. Het ketherisch niveau is het hoogste spirituele niveau in de aura. Het bevat het levensplan en is ook het hoogste niveau dat direct met deze incarnatie te maken heeft.

Voorbij deze laag bevindt zich het kosmische niveau, het niveau dat vanuit het beperkte gezichtspunt van slechts één incarnatie niet ervaren kan worden.

Bekijk ook

Het Astrale lichaam

Het Astrale lichaam

De vierde laag is de astrale laag of het Astrale lichaam genoemd. Deze laag is amorf en samengesteld uit kleurwolken, die mooier zijn dan die van het emotionele lichaam. De kleuren zijn ongeveer hetzelfde, maar meestal vermengd met het roze licht van liefde.