Hoe gebruik je Bach Bloesems


Je mag maximaal 5 à 6 bloesems tegelijkertijd gebruiken en als je het gevoel hebt dat je er wel 10 of 20 nodig hebt, dan gebruik je een poosje alleen de Wild Oat – ruwe dravik (voor mensen die stil, in zichzelf gekeerd, introvert zijn). Of je gebruikt een tijdje alleen Holly – hulst (voor extraverte, spontane, naar buiten gerichte mensen). Het gebruik ervan helpt je te ontdekken welke bloesems je werkelijk nodig hebt.

Je neemt een leeg en schoon pipet of druppelflesje van 30 ml. en vult dat met koolzuurvrij (blauw) bronwater. Ter conservering kun je er wat brandewijn bij in doen. In dat flesje doe je dan tevens 3 druppels uit het voorraadflesje van elke uitgekozen bloesem. Dit is de gebruiksklare oplossing waarvan je dan minimaal 4 keer per dag 4 druppels gebruikt. In ieder geval begin en eindig je er de dag mee.

Voor hele acute situaties is er de Rescue Remedy, hiervan geef je de patiënt 4 druppels uit het voorraadflesje in een beetje water met kleine slokjes te drinken, of je druppelt ze rechtstreeks onder de tong. Bij bewusteloosheid kun je de druppels op de slapen en de polsen inwrijven. Herhaal dit net zo vaak totdat er verbetering ontstaat.

Uitgangspunt bij elke behandeling: we letten niet op de kwaal, het symptoom of de ziekte, maar gaan uit van de persoonlijkheid en de aard van het gedrag van jezelf of van de mens die om hulp vraagt. Het gaat om de manier, waarop je met je problemen omgaat; de manier waarop je ernaar kijkt; hoe je je erbij voelt; wat het met jou doet; wat jij ermee doet.

De ‘state of mind’ van de mens is de manier waarop de mens met zijn situatie omgaat, hoe hij of zij ernaar kijkt, wat hij of zij erbij ervaart. Het is dus meer dan gevoelens en emoties, maar omvat ook het denken en handelen, de levensinstelling en de levensovertuiging.

De krachten van de bloesems helpen om de in de mens gelegen krachten en deugden te versterken, waardoor gemoedsgesteldheden als: angst, onzekerheid, weinig interesse voor het leven, eenzaamheid, overgevoeligheid, moedeloosheid, wanhoop en overbezorgdheid veranderen in hun tegendeel. De mens komt terug in zijn ‘harmonie’, waardoor herstel zal intreden en de gezondheid herwonnen kan worden.

Bekijk ook

Wat zijn Bach Bloesems en wie heeft het uitgevonden?

Wat zijn Bach Bloesems en wie heeft het uitgevonden?

Dr. Bach (1886-1936) was een regulier arts en homeopaat, die een succesvolle praktijk had in de beroemde Harleystreet. Hij geloofde toen al dat je denkwijze en levenshouding een belangrijke rol spelen bij het ontstaan en genezen van ziekten. Volgens hem was ziekte een gevolg van disharmonie tussen lichaam en geestelijke gesteldheid. De stelling van Edward Bach luidde dan ook: Behandel de mens in plaats van de ziekte oftewel behandel de gemoedstoestand van de mens in plaats van de ziekte.