Home => Alternatieve geneeswijzen => Alternatieve therapieën => Over Bach Bloesems => Bach Remedies voor dieren…maar soms niet minder voor hun baas!

Bach Remedies voor dieren…maar soms niet minder voor hun baas!


Dieren hebben een zeer sterk inleefvermogen. Een onderzoek in Frankrijk heeft recentelijk aangetoond dat dieren zelfs onze emoties kunnen ruiken. Dus is onze eigen beleving heel belangrijk en is het dus vaak niet alleen onze viervoeter die Bach Remedies moet krijgen, maar vaak ook en niet minder zijn baas.

Een illustratie:
Picky is een kleine Pekinees. Hij vraagt altijd veel aandacht en loopt alsmaar voor je voeten om jouw aandacht af te dwingen. Als je thuis komt vertoont hij een zeer uitgesproken en overrompelend begroetingsgedrag. Als je weg gaat, al is het maar voor korte tijd, reageert hij zich af op het meubilair. Hij bijt aan de tafelpoot, trekt kussens kapot en zelfs schoenen moeten eraan geloven. Je vindt het best onaardig van hem want hij doet jouw dierbare spullen steeds kapot terwijl jij altijd zo lief bent voor hem. Hij mag altijd naast jou in de zetel liggen, je doet er vaak lange wandelingen mee, als je maar even tijd hebt ben je met hem bezig en ’s nachts ligt hij naast jouw bed op het bedmatje. Hij wordt verzorgd als een prins en nog vertoont hij zo’n ondankbaar gedrag als je even weg moet.

Picky werd geholpen door hem onder andere Chicory/Cichorei van de Bach Bloemen Remedies te geven voor zijn manipulatief en bezitterig gedrag. Daarnaast gaven we ook Holly/Hulst voor de betreurenswaardige woede-aanvallen op het meubilair die als het ware een soort revanche zijn voor het feit dat hij wordt alleen gelaten.

Minstens even belangrijk is echter om na te gaan of we dit vernietigend bijtgedrag niet zelf uitlokken. In dit geval was de te grote affectieve band met Picky de oorzaak. Picky was als het ware het derde kind in huis dat zoveel als kon vertroeteld werd. Deze te sterke band met Picky maakte dat hij erg bang werd als zijn baas het huis verliet, al was het maar voor enkele ogenblikken. De scheidingsangst lokt dit specifiek vernietigingsgedrag uit maar dit kan evenzeer leiden tot zelfverminking, onophoudelijk blaffen of ongecontroleerd plassen. Mimulus/Maskerbloem was daarom zeker ook de aangewezen (angst)remedie voor Picky, net als Holly/Hulst en Chicory/Cichorei, maar diegene die écht Chicory/Cichorei nodig had was de baas van Picky.

Een veranderend gedrag van de baas tegenover de hond is in zulke situaties de voorwaarde opdat deze laatste in staat zou zijn om de baas zonder problemen het huis te kunnen laten uitgaan en opdat het vernietigingsgedrag niet meer zou plaats vinden.
Dit vraagt natuurlijk een ‘open mind’ vanwege de baas maar eens je weet hoe de vork in de steel zit en je weet dat je daarmee jouw troeteldier kan helpen (en je eigen meubilair kan redden!) dan is het vaak niet meer moeilijk om samen met je huisdier de nodige Bach Remedies te nemen.

Leren werken met de Bach Remedies is niet moeilijk en kan iedereen leren. Ze zijn bovendien zonder enig risico door iedereen op elke leeftijd te gebruiken.

Wil je er meer over weten:
www.dewalnoot.be


De Walnoot vzw, opgericht door Jef Strubbe en Anita Van Broeck,is een plaats waar mensen terecht kunnen voor een persoonlijk consult en ondersteuning bij levensvragen door middel van Bach Remedies, voedingssupplementen, e.a. Daarnaast organiseert De Walnoot Bach diverse cursussen in samenspraak met het Bach Centrum in Engeland.

Bekijk ook

Wat zijn Bach Bloesems en wie heeft het uitgevonden?

Wat zijn Bach Bloesems en wie heeft het uitgevonden?

Dr. Bach (1886-1936) was een regulier arts en homeopaat, die een succesvolle praktijk had in de beroemde Harleystreet. Hij geloofde toen al dat je denkwijze en levenshouding een belangrijke rol spelen bij het ontstaan en genezen van ziekten. Volgens hem was ziekte een gevolg van disharmonie tussen lichaam en geestelijke gesteldheid. De stelling van Edward Bach luidde dan ook: Behandel de mens in plaats van de ziekte oftewel behandel de gemoedstoestand van de mens in plaats van de ziekte.