Home => Alternatieve geneeswijzen => Alternatieve therapieën => PresentChild® Methode: Een oplossing vanuit de kern voor zowel kinderen als ouders.

PresentChild® Methode: Een oplossing vanuit de kern voor zowel kinderen als ouders.

fluisterkindkleur-743x273Een oplossing vanuit de kern voor zowel kinderen als ouders.

De boze buien of alsmaar terugkerende koortsaanvallen verdwijnen, een kind wordt zindelijk of laat zich niet langer pesten, de (leer)ontwikkeling wordt gestimuleerd, zelfs PDD-nos of ADHD kan sterk verbeteren. En ook de ouders zelf worden er beter van. Dat klinkt gek, niet te geloven misschien zelfs. Toch is dat onze ervaring na 20 jaar werken met PresentChild!

Als ouders doe je alles wat in je vermogen ligt om je kind te helpen. Voor je kind doe je alles! Vanuit onvoorwaardelijke liefde. Je geeft wat je kunt en als het niet goed gaat met je kind bezoek je de dokter, speltherapeut of psychiater. Vaak echter kun jij zelf de sleutel zijn tot veranderingen.

Door te luisteren naar een verhaal …. Je kind wil dat jij ook gelukkig bent! Het verhaal dat je kind jou ‘vertelt’ door zijn/haar gedrag, taalgebruik, fysieke klachten en/of emotionele veranderingen. Een kindertolk brengt dit liefdevol én nauwkeurig naar boven. Als jij bereid bent naar dit verhaal van je kind voor jouw leven te luisteren, dan kan je kind loslaten wat jou nu nog zorgen baart.

Als je een appel wilt helpen dan help je toch ook de boom?

Dus laat je – net als duizenden ouders vóór jou – verrassen en open de toegang tot groeikracht, gezondheid en goede verbindingen in jouw gezin.

PresentChild is een oplossing vanuit de kern voor zowel kinderen als hun ouders / opvoeders.

  • Echte hulp als er iets met je kind is
  • Het kind blijft uit de wind, de ouders vertellen het verhaal.
  • Geschikt voor kinderen van alle leeftijden
  • Ouder en kind beide geholpen
  • Korte behandelingsduur
  • Liefdevolle, effectieve methode
  • Duurzame resultatenmedia_395_194141_w900
  • Sinds 1994 bewijst het zich dagelijks!

Enkele voorbeeldjes uit de praktijk:

*Koort en nare dromen:

Jet van vijf heeft telkens weerkerende koortspieken die medisch niet verklaarbaar zijn.

“Ze zit wel vaak vol”, vertelt moeder, “en ze heeft ook last van nare dromen over heksen en spoken. Ik moet dan komen om ze weg te jagen”. Wanneer moeder gevraagd wordt of zij ‘vol zit’, dan vertelt ze dat haar leven vol zit met allerlei activiteiten waarmee ze probeert een betere moeder te zijn. “Het rare” zegt ze, “is dat ik er altijd zo koortsachtig mee bezig ben” (!).

Het is moeders spookbeeld dat ze geen goede moeder is, dít mag ze wegjagen. Moeder is geraakt en schrapt onmiddellijk in haar agenda. Zonder enige verdere behandeling van Jet verdwijnen de koortsen zonder terug te keren.

* Eetproblemen:
Moeder komt voor Jaap die slecht echt, ze maakt zich zorgen. Hij is erg mager en moeder probeert van alles om hem wat te laten eten. Als Jaap iets eet dan kauwt hij heel lang op elk stukje.

Bij de vertaling vraag ik moeder hoe zij zich ‘voedt’ zowel geestelijk als lichamelijk en moeder voelt hem gelijk binnen komen. Ze zorgt slecht voor zichzelf, en heeft geen leuke dingen voor zichzelf of ter ontspanning. Ook vraag ik moeder of zij lang op dingen ‘kauwt’ en ook deze komt bij haar aan. Ze blijft lang in dingen hangen en ‘kauwt’ ook eindeloos voor ze het laat gaan.

Door deze bewustwording is moeder hardlopen gaan oppakken wat ze altijd leuk vond en toen ze in de week na de bewustwording thuis kwam na hardlopen en lekker wilde gaan douchen was haar zoon thuis voor het middageten. Ze heeft hem gegroet en gezegd dat ze zin had om even uitgebreid te gaan douchen en terwijl ze naar boven liep hoorde ze Jaap een bordje pakken om te gaan eten. Toen ze beneden kwam had haar zoon gewoon gegeten. Twee weken later eet zoon stukken beter alleen het kauwen blijft een beetje, moeder is hier ook nog mee bezig. Twee maanden later vraag ik moeder naar het kauwen en ze moest nadenken of ze het nog had gezien.

* Agressief gedrag:
Een moeder worstelt met enorme tijdsdruk. Ze heeft behoefte aan rust. Ze vertelt dat haar dochter (2
jaar) vaak extreem agressief als zij haar verschoont. Haar dochter grinnikt dan en trapt heel hard naar moeder. Vervolgens draait de dochter haar rug toe naar moeder en wil de dochter gestreeld worden. En moeder vertelt dat haar dochter onverzadigbaar is wat eten, voeding betreft.

In de praktijk van Dorothee Helmert wordt moeder aangemoedigd om letterlijk te laten zien wat haar dochter doet. Moeder ligt op de grond zoals haar dochter dat ook doet, en moeder durft letterllijk steeds harder te trappen. Moeder gilt ineens hard, “Ga toch allemaal weg, laat mij met rust”. En verbaast zegt moeder, maar dit gaat over mijzelf!. Moeder draait net als haar dochter na een tijdje mij de rug toe en zij geeft mij toestemming om haar te strelen. Moeder lijkt onverzadigbaar wat deze voeding door aanraking betreft. Moeder ontspant steeds meer. Ze zegt, ik kom helemaal tot mezelf. Ik heb me lang niet meer zo goed gevoeld. 

Moeder komt vier weken later terug voor een vervolgafspraak. Haar dochter trapt niet meer en is net een knuffeldiertje geworden. Van het ene op het andere moment is haar dochter opgehouden met trappen.


Voor meer info:

www.kiowa.be
Marianne Vervoort Duinberg 8 te 2470 Retie  0032(0)499/136167

Bekijk ook

Radionica - Als afstand onbelangrijk wordt

Radionica – Als afstand onbelangrijk wordt

Radionica is een opmerkelijke coaching (therapie) die al meer dan 100 jaar bestaat. Het is een methode van diagnose en coaching (therapie) die vooral werkt met de "subtiele energieën" en "morfogenetische" of "vormbepalende" velden genoemd.