Intuïtief schilderen


Elke vorm van expressie is ook een vorm van communicatie, het vertelt een verhaal. Soms kan je gaan schilderen vanuit een situatie die zeer moeilijk geuit kan worden met woorden maar gemakkelijker en klaarder wordt op een creatieve wijze .
Door intuïtief te schilderen kan je emoties of gedachten die niet altijd zichtbaar zijn toch op een zachte manier tastbaar maken. Zo zie je hoe je bepaalde onderwerpen of levensfases op een constructieve manier een plekje kan geven. Door vanuit je gevoel te werken, ipv je denken, is het een ontmoeting met jezelf, je kern.
Het fijne is dat iedereen het kan! Er is geen voorkennis van teken- of schildertechnieken vereist. Er wordt geschilderd op papier, doek of ander ondergrond die op dat moment jouw voorkeur draagt. Je hoeft je ook niet te beperken tot verf.
Misschien had je gisteren behoefte om met krijt te werken en volgende week grijp je naar wasco. Geïnspireerd door de woorden van een mooi gedicht of door een visualisatieoefening ga je aan de slag met de kleuren die je op dat moment het meeste aantrekken. Ook kan je andere zaken zoeken om je creatie nog meer uit te werken of structuur te geven zoals gekleurd zand, parels, edelsteentjes, veren, blaadjes, stukjes boomschors of andere natuurlijke materialen. Alles mag en niets moet. Het is steeds weer een verrassing hoe je schilderij eruit zal zien omdat het een soort proces is waaruit je uiteindelijke kunstwerk ontstaat.
Achteraf kan je gaan kijken naar de interpretatie of de achterliggende boodschap, wees maar zeker dat het overloopt van symboliek. Welke kleuren heb je gebruikt en waar staan deze voor? Was het bijvoorbeeld rood wat voor de ene passie en kracht betekent of voor de andere agressie? Welke vorm komt voornamelijk terug? Hoekige patronen of vloeiende lijnen? Waarmee heb je je schilderij afgewerkt? Zijn het kruiden die heel aards zijn? Waren het veren die vrijheid, element lucht of connectie met de dierenwereld symboliseren?
Wanneer je intuïtief schilderij klaar is kan je het een plaats geven in je interieur. Telkens je ernaar kijkt ervaar je de helende werking die ervan uitstraalt. Anderen zullen het een mooie decoratie vinden maar voor jou heeft het zoveel meer waarde en betekenis!
Zou je dit graag eens in willen ervaren of meemaken?
We werken in kleine groepjes zodat het voor iedereen een veilige plaats blijft om je helemaal op je gemak te voelen. Op die manier kan er ook ondersteuning gegeven worden aan wie het nodig heeft. Een unieke ervaring!

Geïnteresseerd om het effekt van de workshop zelf te ervaren? Hou de agenda goed in het oog voor toekomstige data!
Meer info kan u vinden via www.kiowa.be

Veel plezier!

Marianne


Marianne VervoortMarianne Vervoort -Retie (BE)


Door de jaren heen ben ik gegroeid tot iemand waar mensen en dieren terecht kunnen voor behandelingen begeleiding zoals JassenTechniek, reiki, voetreflexologie of cranio sacrale therapie.

Praktijk Kiowa
Duinberg 8 te 2470 Retie (BE)
Tel: +32 (0)499 136 167 of E-mail: marianne.vervoort1@telenet.be

Bekijk ook

Radionica - Als afstand onbelangrijk wordt

Radionica – Als afstand onbelangrijk wordt

Radionica is een opmerkelijke coaching (therapie) die al meer dan 100 jaar bestaat. Het is een methode van diagnose en coaching (therapie) die vooral werkt met de "subtiele energieën" en "morfogenetische" of "vormbepalende" velden genoemd.