Home => Alternatieve geneeswijzen => Alternatieve therapieën => Ho’oponopono – de ultieme zelfhulpmethode

Ho’oponopono – de ultieme zelfhulpmethode

Ho’oponopono is een sjamanistische methode uit Hawaii die ervoor zorgt dat ons ego op 1 lijn komt met ons Ware Zelf.

Je spreekt het uit als: “Ho o pono pono

Velen van ons zijn gevangenen van ons onderbewustzijn. Het zijn de programma’s van het onderbewuste die het merendeel van ons handelen en onze gedachten beinvloeden.

De oplossing? Vrijkomen van de ketenen van het onderbewuste. Door een paar simpele zinnetjes te zeggen maak je contact met het bovenbewuste en worden de programma’s die het onderbewuste domineren defintief weggebrand. Deze zinnetjes zijn.

hooponoponoIk hou van je
(I love you)
Bedankt
(Thank you)
Het spijt me
(I am sorry)
Vergeef me alsjeblieft
(Please forgive me)

Zeg deze zinnetjes altijd en vooral als er zich problemen voordoen. Je zult zien dat op het moment dat je zegt ik hou van je tegen jezelf of het universum dat angst en ergernis verdwijnen. Pure liefde en harmonie komen er voor in de plaats. Als je Ho’oponopono beoefent voel je je meteen beter. Het is alsof je een andere wereld binnengaat.

De vier zinnetjes zijn sleutels die ervoor zorgen dat de energie van het universel kan binnenstromen in het bewustzijn. Vervolgens ruimt die energie allerlei oude programma’s die zich in het onderbewuste bevinden op. Dat zijn programma’s die te maken hebben met bijv. angst, zelfbeklag, pijn, teleurstelling, opgelegde normen enz. Het gaat dus niet om affirmaties, maar om sleutels die de energie van het onderbewuste vrijmaken en je helpen om schoon te worden van oude programma’s.
Beoefenaren van Ho’oponopono hebben het over cleanen, schoonmaken, vrijworden van oude pijn.

Je zegt niet vergeef me alsjeblieft tegen het universum, omdat het universum het nodig heeft om het van jou te horen.

Je zegt het omdat jij het nodig hebt om het te horen. Dr. Hew Len

Iedere keer als je een probleem hebt, ben jij erbij. Dr. Hew Len

Daarom: verbeter de wereld, verbeter jezelf!

Als er zich in je leven een probleem voordoet dan is dat tevens een kans om af te rekenen met het oude programma in je onderbewuste dat de oorzaak is van dat probleem. Daarom wees dankbaar voor het probleem. Zeg dank je wel tegen het universum. Want doordat het programma zichtbaar wordt kan het gewist worden. Geef het universum de kans om dat te doen. Verbindt jezelf met de liefde van het universum. Zeg bedankt en ik hou van je.

Maak excuses aan het universum dat er zich zo’n probleem heeft voorgedaan. Zeg het spijt me en vergeef me alsjeblieft

Jij bent perfect, het universum is perfect, maar om de een of andere reden en het doet er niet toe waarom, heb jij een programma in je onderbewuste toegelaten dat problemen veroorzaakt. Je kunt het vergelijken met een virus. Meestal is het onduidelijk hoe je een virus oploopt. Het is ook niet zo belangrijk om dat te weten, maar wil je je werkelijke potentie kunnen zijn dan is het belangrijk er van af te komen.

Dr. Hew Len

Je kunt enkel opereren vanuit je onderbewuste of bovenbewuste. Het is onmogelijk om vanuit beide tegelijkertijd te opereren.

Vrijwel iedereen opereert vanuit het onderbewuste en derhalve vanuit onderbewuste programma’s.

Dus heb je problemen lief: zeg I love you tegen je problemen en het universum

Elk probleem, wat het ook is, geeft aan dat er een oud programma losgelaten moet worden. Het probleem biedt een uitstekende gelegenheid om in contact te komen met dat oude programma en aan het universum te vragen het los te kunnen laten.

Het universum zal transformerende energie sturen waardoor dat kan gebeuren. Problemen zijn daarom de eerste stap tot heling, althans als je de kans tot heling aangrijpt.

Het verhaal van de psycholoog die patiënten genas zonder ze te zien.

One wholly egoless therapist could heal the world without a word, merely by being there. No-one need see him or talk to him or even know of his existence. His simple Presence is enough to heal.
Psychotherapy Pamflet, Course in Miracles.

Hoe kwam Joe Vitale in aanraking met Ho’oponopono? Hij had een verhaal gehoord over een psycholoog die patiënten kon genezen zonder ze te zien. De psycholoog werkte in een kliniek waar zwaar gestoorde criminelen werden behandeld. Voordat hij er kwam was het er een puinhoop. Staf die overspannen en ziek werd, veel onveiligheid enz. Echter toen hij daar ging werken ging het beter. De patiënten genazen op miraculeuze wijze.

Het wonderlijke is dat de genezingen plaatsvonden zonder dat de psycholoog de patiënten zag. Hij deed een soort genezing op afstand. De psycholoog ging ervan uit dat de patienten deel uitmaakten van zijn wereld en dat hij verantwoordelijk was voor alles wat deel uitmaakte van zijn wereld en dat hij alles in zijn wereld kon genezen via de eenvoudige methoden van Ho’oponopono. Dus keek hij slechts naar de dossiers van de patiënten en zei ondertussen:

I love you (tegen het universum), please forgive me (voor de imperfecties in mijn wereld), I am sorry (voor de imperfecties in mijn wereld), thank you (voor de mogelijkheid om de imperfecties te genezen).

Die psychiater is Dr. Hew Len en Joe Vitale kwam hem op het spoor. Samen met hem heeft hij het revolutionaire boek Zero Limits geschreven.

Hieronder een bijzonder inspirerende lezing van Joe Vitale in Maui over Ho’oponopono en hoe hij in aanraking kwam met Dr. Hew Len. Duur: 15 minuten.

Bron: Dirah.nl

Dirah: Academie voor Astrologie en Eenheidsbewustzijn.

 

Bekijk ook

4 simpele anti-stresstips

4 simpele anti-stresstips

Niemand wil die heethoofd zijn die door de stress niets kan verdragen en bij de minste ergernis iedereen afsnauwt. Zeg daarom vaarwel tegen die eeuwige stress dankzij de volgende 4 makkelijk uit te voeren tips!