Home => Alternatieve geneeswijzen => Alternatieve therapieën => Reiki => Reiki Symbolen => Cho Ku Rei – Krachtsymbool

Cho Ku Rei – Krachtsymbool


Het eerste symbool wordt het Krachtsymbool genoemd, Cho Ku Rei. Het symbool heeft ook de bijnaam “De Lichtknop”, omdat het ons met de energie verbindt als een lichtknop de omgedraaid wordt. Het draait de energie hoog en opent ons als kanalen van de Reiki energie.

Het Cho Ku Rei symbool kan helpen de Reiki te laten beginnen met stromen, en de meeste practitioners gebruiken het aan het begin van een sessie door het op de handpalmen te tekenen. Het kan helpen negatieve weerstandspatronen te overwinnen. Als je het op een bepaald gebied gebruikt kan het pijn verminderen. Het wordt ook gebruikt bij reinigen van ruimtes.

Om een ruimte te reinigen teken je het in de hoeken van die ruimte met de intentie hem te reinigen. Teken het op objecten in je omgeving met de intentie ze te reinigen en ze te laten handelen voor jouw hoogste goed. Teken het op objecten en stuur er Reiki in om ze te bekrachtigen met Reiki.

De Cho Ku Rei heeft net zoveel mogelijkheden als jij er kunt bedenken! Je kunt de Cho Ku Rei gebruiken bij de start van een helingsessie om de energetische verbinding met de Reikibron te voelen. Je kunt het gebruiken om energie te richten op iedere handpositie en op elk probleemgebied. Teken het over een persoon aan het eind van een sessie om de helende energie te verzegelen. Het kan gebruikt worden om een kamer van negatieve energieën te ontdoen. Om dit te doen moet je hem in alle hoeken van de kamer tekenen, met de intentie dat hij met licht gevuld wordt.

Het kan ook voor bescherming worden gebruikt. Voor bescherming teken je het op een papiertje en plaats je dit onder of op dingen die je met Reiki gevuld wilt hebben. Teken het op voedsel en water voordat je ze eet en drinkt, zodat ze gevuld worden met de liefde die Reiki is. Je kunt het ook boven je hoofd tekenen bij een meditatie en mediteer op de symbolen zelf. Teken de Cho Ku Rei op de douchekop voordat je een douche neemt zodat het water gevuld is met Reiki als het je schoonspoelt!

Experimenteer, maar vooral: veel plezier!

Bron: Eric Peters