Aventurijn

Deze steen wordt gewonnen in Brazilië, India, Oostenrijk, Siberië en zuid- Afrika. De variatie van kleuren zijn: felgroen, dikwijls met glanzende chroomglans, ondoorschijnende groene, blauwe of rode kwartssoort. De Aventurijn (Aventrien) dankt zijn naam aan een glassoort dat omstreeks 1700 bij toeval (ital Aventura) ontdekt werd, deze glassoort had de zelfde kleur als avanturijn, die toentertijd denkelijk nog geen eigen naam had. Er zijn nog synthetische Aventurijnen, een monnik in Monte Casino in Italië vervaardigde deze stenen in diverse kleuren, heet meeste rood, bekend onder de naam Goudsteen en blauw, “blauwvloed”. De donkergroene heeft een metalige glinstering door ingesloten Fuchsiet deeltjes, het glimmermineraal, (Mica). De rode en de bruine hebben hun kleur door Heamatietschupjes zij lijken veel op Avanturien-veldspaat, beter bekend onder de naam Zonnesteen, verwisseling met Jade wil ook nog wel eens plaatsvinden, maar een beetje deskundig persoon zal dit bedrog snel door hebben. Er is nog een blauwe Aventurijn, komende uit Brazilië en Madagaskar,Viviantiet genoemd.

De Aventurijn heeft volgende mentale eigenschappen:

Verdraagzaamheid, aanvaarding, ontspanning, rust en vooral geduld. Heeft uw kind last van agressieve buien en een cholerisch temperament? Leg dan uw ruwe Aventurijn in de kinderkamer. Verder is het aan te raden om uw kind dagelijks een getrommelde steen of een ketting te laten dragen, maar niet langer dan 12 uur. De steen geeft moed, optimisme, rust en zelfbeschikking.

Algemeen:

pijn verzachtend en kalmerend, maakt huid, haar, hart en ogen sterker, stimuleert de vetstofwisseling en helpt de cholestrolspiegel dalen. Aventurijn kan gebruikt worden om de ogen te wassen, om zo vermoeide ogen te verfrissen. Aventurijn is rustgevend en kan huidaandoeningen genezen zoals eczeem, acne en andere vormen van uitslag. De rode Aventurijn, die op de tweede chakra van invloed is en bij darmkwalen gebruikt wordt.

Huid en haar:

tegen schilfertjes, haaruitval en rode vlekken. Draag de steen op uw huid als u last hebt met uw huid. Hebt u schilfertjes? Wrijf dan met uw ketting of met uw getrommelde steen over uw hoofdhuid.

Hart en bloedsomloop:

tegen vermoeidheid, hartkloppingen en hartritmestoringen, vermindert het dichtslibben van de aders en voorkomt hartinfarcten. Wie onrustig is en nerveuze hartklachten heeft, moet aventurijn in de onmiddellijke nabijheid van het hart, direct op de huid plakken.

Chakra:

de meest bekende groene Aventurijn werkt voornamelijk op de hartchakra en kan een grote hulp zijn bij het oplossen van jeugdtrauma’s.

Corresponderende Sterrenbeelden:

Boogschutter – Kreeft -Stier

Bekijk ook

Chrysopraas

Chrysopraas

Dit is een groene steen. De kleur kan licht appelgroen zijn maar ook heel fel. Het is een uitgesproken vrouwelijke steen, die een goede verbinding is tussen zachte, moederlijke gevoelens en de groeikracht van het leven.