Labradoriet


Labradoriet is de verzamelnaam voor een variëteit van plagioklaas veldspaat. Onder een bepaalde lichtinval vertoont deze steen regenboogkleurige reflecties.

Hij behoort tot dezelfde familie als maansteen. Labradoriet werd in 1770 officieel ontdekt op St. Paul Island in Labrador, Canada. Gedurende de 18de eeuw werd hij veel gebruikt in juwelen in Frankrijk en Engeland. Labradoriet is mooi met parels, regenboog maansteen en ioliet. Labradoriet zou het lichaam zuiveren en veroudering tegen gaan. Men gelooft dat hij het bewustzijn verhoogt en de aura beschermt.De steen wordt gevonden in Labrador (Canada), Madagaskar, Oekraïne, Australië, Mexico, Noorwegen en de V.S.

Labradoriet is een aurahealer. Hij schermt de persoon af voor de negatieve invloeden van anderen. Dit is wel de belangrijkste eigenschap van labradoriet. Daarnaast versterkt hij de luchtwegen en helpt bij opvliegers, stress en managersziekte.

Labradoriet is een iriserende steen, een kalk-natriumveldspaat, die soms vermengd is met een magneetijzererts of titaanijzer. De kleur is blauw, grijsachtig, groen, geel of roodachtig. Door de labradoriet in het licht heen en weer te bewegen worden allerlei kleurschakeringen zichtbaar die zo op het eerste gezicht niet te zien waren. Zo werkt de labradoriet ook op mensen: de verborgen gaven worden door deze steen aan het licht gebracht. Ook die gaven waren op het eerste gezicht niet te zien.

Labradoriet is een heel goede beschermer en genezer. Als er lange tijd energie onttrokken wordt aan een persoon, dan kunnen er zwakke plekken ontstaat in de aura. Daardoor kan dan vermoeidheid optreden die zowel lichamelijk als geestelijk voelbaar is. Ook als iemand gedurende een langere periode medicijnen, drugs of alcohol gebruikt, kunnen die zwakke plekken ontstaan. Dat veroorzaakt een ‘uit balans zijn’ en vaak weten die mensen zelf niet wat de oorzaak van hun vermoeidheid is. Het zijn mensen die als zij bijvoorbeeld in een warenhuis zijn het er niet lang kunnen uithouden, of als ze op visite gaan doodmoe thuis komen of misselijk worden. Voor die mensen is de labradoriet een uitstekend steen. De zwakke plekken zullen weer aangevuld worden en de vermoeidheid zal verdwijnen. Als daarbij dan nog een bergkristal gedragen wordt, dan blijft de nieuwe krachtige energie ook in balans.
Een moeilijkheid is wel dat elke labradoriet verschillend is, en net zo individueel is als elk mens. Waar op gelet moet worden, is welke hoofdkleur het meeste in de steen aanwezig is en wat dat betekent.

Bijvoorbeeld:
– rood: maximale energie, doelbewustheid, aarden, eerste chakra
– geel: lichtkracht, levenswarmte, zonnevlecht, verwerken van ervaringen
– groen: groeikracht, ontwikkelingsdrang, neutralisatie, vierde chakra, hart, vrijmaken van emoties.
– Blauw: verdieping, rust, vijfde chakra, keel, stem, blokkade in het uiten.
– Violet: kruin, vergeestelijking, meditatie

Al deze kleuren komen voor in de labradoriet, al lijkt de steen op het eerst gezicht alleen maar grijsachtig. Meerdere nuances zijn vaak aanwezig, maar een kleur overheerst meestal.

Voorbeelden van andere toepassingen:
Geeft zelfvertrouwen en sterkt de realiteitszin. Mensen die zelf genezer zijn of op een andere wijze dagelijks omgaan met mensen die ziek zijn, worden beschermd tegen negatieve invloeden en blijven ‘heel’.

Een opmerking tot slot over deze prachtige steen. Het gebeurt vaak dat de eerste labradoriet die gedragen wordt vrij snel kapot gaat, vooral bij mensen die zelf genezer zijn of op andere wijze dagelijks omgaan met mensen die ziek zijn. Voor die mensen is een labradoriet onmisbaar. Ze zijn dan beschermd tegen negatieve invloeden, en blijven “heel”.

Chakra

Deze steen werkt in op alle chakra’s.

Corresponderende Sterrenbeelden

Kreeft en vissen

Bekijk ook

Chalcedoon

Chalcedoon

Ook Chalcedoon is een agaatsoort en valt weer onder de kwartsgroep. De structuur van de …