Barnsteen (Amber)


Barnsteen is eigenlijk geen steen, het is fossiel verharde hars van de pijnboom, die ongeveer 50 miljoen jaren geleden groeide in het Oostzeegebied. De Pinus succinifera scheid deze hars af, tijdens dit afscheiden bleven er nog al eens insecten aan de kleverige hars vast zitten, zoals muggen, mieren, spinnen, vliegen, mossen, enz. Grote voorraden liggen nog op de zeebodem en na een zware storm kun je de “steen” aangespoeld vinden op het strand. Alleen echte barnsteen kan “electrisch” geladen worden, bv door er over te wrijven, waardoor hij “magnetisch” wordt: papiersnippers bijvan aan de steen plakken.
Een andere eigenschap is, is dat je de steen met een lucifer kan aansteken, een fenomeen waar de steen zijn naam aan te danken heeft: Barnen of branden.
Toepassingen voor deze steen:

Tegen problemen met de stofwisseling, reuma, allergische ademhalingsklachten, om wonden te genezen. Barnsteen moet zo vaak en zo lang mogelijk op de huid gedragen worden.
Draag bij allergische ademhalingsklachten altijd een Barnsteenketting.

Problemen met de tanden:

vergemakkelijkt het tandjes krijgen bij baby ‘ s en helpt bij tand- en tandvleesproblemen. Barnsteenketting helpen tegen tandproblemen. Als ketting bij baby ‘ s op de huid leggen; let op dat het kind er niet aan kan trekken. Leg de steen direct op de wonde in het tandvlees, wanneer u last hebt van ontstekingen.

De barnsteen wordt veel gebruikt voor het stimulering van de flexibiliteit, van het succes en van de realisering van wensen.
Op geestelijk en spiritueel vlak wordt de barnsteen ook gebruikt voor vrolijkheid, zorgeloosheid, geluk, succes en zelfvertrouwen, optimisme, spontaneïteit en openheid op te wekken.

Chakra:
navelchakra.
Corresponderende Sterrenbeelden:

TweelingenTweelingen

Bekijk ook

Chrysopraas

Chrysopraas

Dit is een groene steen. De kleur kan licht appelgroen zijn maar ook heel fel. Het is een uitgesproken vrouwelijke steen, die een goede verbinding is tussen zachte, moederlijke gevoelens en de groeikracht van het leven.