Bastet
Betekenis:

Als dochter van de zonnegod belichaamde ze de heilzame aspecten van de zonnekracht, in tegenstelling tot de verwoestende aspecten die aan Sekh werden toegeschreven. Bastet werd in de vroege periode weergegeven met de kenmerken van een leeuw, maar na het Middenrijk zag ze er uit als een vrouw met een kattenhoofd en kreeg ze een vriendelijker en meer beschermend karakter. Omdat ze moedergodin was, had ze vaak jonge katjes om zich heen.

Ze is ook vaak afgebeeld met een sistrum, een rinkel- of ratelinstrument van de oude Egyptenaren, met een U-vormig frame en een handvat, wat een verband met Isis en Hathor doet vermoeden.


Karaktereigenschap:

Toegewijd en genereus; u beschikt over aantrekkingskracht en charisma. U kunt gemakkelijk uw eigen goeroe worden. U gelooft dat mentale kracht alleen hemel en aarde kan veranderen. U intrigeert en fascineert anderen. De manier waarop u spreekt en de wereld bekijkt geeft de indruk dat u van ergens anders komt.

U bent gevoelig voor zwakheid en u bent zich ervan bewust dat het leven op aarde enkel een tussenstation is. U hebt te veel aanleg om uzelf op de tweede plaats te kunnen plaatsen.


Kleur: grijs (vrouw); okergeel (man)
Verwantschap: Sekhmet en Horus

Bekijk ook

Geb

Van 12 tot 29 Februari Van 20 tot 31 Augustus