Geb
Betekenis:

De aardgod die in de scheppingsmythe van Heliopolis voorkomt, de broer en echtgenoot van Nut – de hemelgodin – en de zoon van Shu – de god van de lucht – en Tefnut – de godin van het vocht. Zijn kinderen waren Osiris, Isis, Seth en Nephthys. Geb wees vonnis tussen Horus en Seth en wees Horus aan als wettige opvolger van Osiris, heerser over de levenden, waaraan de farao’s hun recht op de troon ontleenden. Geb, als de god van de aarde, is een vegetatie- en vruchtbaarheidsgod, die water en planten voortbrengt.

Voor de doden was Geb een kwade god, die hen na hun begrafenis in zijn lichaam opsloot. In één oude mythe zijn Geb en Nut de ouders van de zon en daarmee de voorouders van alle goden. Geb werd meestal liggend op zijn zij afgebeeld, terwijl zijn vrouw zich op handen en voeten over hem heen buigt.

Hij kon ook de gedaante van een gans hebben, die het kosmische ei legde waaruit de zon werd geboren.

Karaktereigenschap:

Onbuigzaam en stabiel. U beschikt over een groot gevoel voor organisatie en praktische ingesteldheid. U houdt van dingen die concreet en tastbaar zijn. U boezemt vertrouwen in en u hebt de gaven van de taal en het schrijven. U bent het vat voor goede bedoelingen en goede oplossingen van mensen. Wee degenen die hun woord niet houden.

Uw woede is verschrikkelijk. U kunt heel gevoelig zijn, ondersteunend en een goede vertrouwenspersoon. Uw interesse in anderen is een manier om uw eigen twijfels en lijden uit de weg te gaan


Kleur: roodachtig oranje (vrouw); violet (man)
Verwantschap: Seth en Horus

Bekijk ook

Bastet

Van 23 tot 27 September Van 3 tot 17 Oktober