OsirisBetekenis:

Een van de belangrijkste Egyptische goden. Vermoedelijk was hij een oude vruchtbaarheidsgod, verbonden met het graan en met de cyclus van het zaad dat in de aarde begraven werd voor het ontkiemde en weer tot leven kwam. Naarmate hij belangrijker werd assimileerde hij eigenschappen van andere goden die hij had verdrongen.

Hij was strek verbonden met het koningsschap en is meestal afgebeeld met de koninklijke kromstaf en dorsvlegel. Zijn ouders waren Nut en Geb en hij was de eerste koning die Egypte regeerde. Hij werd door zijn jaloerse broer Seth vermoord, maar door zijn vrouw Isis lang genoeg tot leven gewekt om een zoon – Horus – bij haar te verwekken, die uiteindelijk zijn koninkrijk zou heroveren. Daarna leefde hij voort als heerser over de onderwereld, waar hij de nachtelijke tegenhanger van de zon was.

Zijn vele aanbidders beschouwen hem als een symbool van wederopstanding.


Karaktereigenschap:

Het doorgeefluik van kennis. U kent het antwoord op elke vraag. U omringt uzelf met solide mensen. Weet dat frivoliteit zich vaak op uw pad zal aanbieden, maar wijsheid zal het altijd halen. U bent vurig maar fragiel. U laat dingen liggen tot de laatste minuut.


Kleur: groen (vrouw); geel (man)
Verwantschap: Isis en Thot

Bekijk ook

Bastet

Van 23 tot 27 September Van 3 tot 17 Oktober