Home => Astrologie => De Keltische boomhoroscoop => Berk (24/6): Een bescheiden rots in de branding
Berk (24/6):

Berk (24/6): Een bescheiden rots in de branding

Berkenmensen laten zich leiden door hun gevoelens. Ze zijn te allen tijde bescheiden en menslievend. Berken houden niet van veel ophef; gewoon is al gek genoeg, geldt zeker voor hen. Zij zijn vriendelijk en sympathiek. De berk houdt van schoonheid en de natuur en verafschuwt alles wat plat of vulgair is.

Problemen worden meestal diplomatiek en geraffineerd aangepakt. Helpt deze aanpak niet, dan verandert de berk plotsklaps en wordt hij autoritair en arrogant. Heeft hij eenmaal een keuze gemaakt, dan blijft hij daarbij. Nooit zal de berk spijt krijgen van een gemaakte keuze. De berk is een echt familiedier. Hij voelt zich op zijn best in zijn eigen vertrouwde wereldje. Rust en geluk wakkeren de creatieve talenten van de berk aan. Deze creativiteit en fantasie alsmede zijn voorstellingsvermogen openen vele deuren. De berk is niet eerzuchtig. Hij is snel tevreden.
In de liefde komt de berk niet echt hartstochtelijk over. Zijn gevoelens zijn daarvoor te duurzaam en trouw. Geen middel blijft echter ongebruikt om zijn partner gelukkig te maken. Voor vrienden is hij een echte rots in de branding.

Kernwoorden: Levendig, aantrekkelijk, elegant, vriendelijk, bescheiden, houdt niet van extremen, verafschuwt vulgariteit, houdt van leven in de natuur en stilte, niet erg gepassioneerd, fantasievol, beetje ambitieus, creert een serene en tevreden atmosfeer.

Energie: De kwaliteit van de berk helpt ons bij het aangaan van relaties. We leren anderen beter begrijpen en durven meer risico’s te nemen op het terrein van relaties. Deze energie is heilzaam voor mensen die erg verlegen zijn of bang voor afwijzing.
De bijbehorende affirmatie bij de berk is: ‘Ik stel mij open voor een nieuwe relatie en vertrouw er op dat ik gesteund word in deze nieuwe relatie’.

Een berk als vriend(in) is iemand van wie je op aan kunt. Hij is intelligent, beschikt over goede intuïtie en blijft bescheiden, zelfs als hij de top heeft bereikt. Ook houdt een berk niet veel van ophef; ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ zou zijn motto kunnen zijn.

De berk is een echt familiemens en vertoeft het liefst in zijn eigen beschermde, vertrouwde wereldje, maar verliest anderen daarbij niet uit het oog. De berk kan goed met geld omgaan en kan goed adviseren in financiële aangelegenheden. Problemen worden meestal met diplomatie en raffinement opgelost. Als deze aanpak niet helpt dan kunnen zij echter ook zeer arrogant en autoritair uit de hoek komen.

Bekijk ook

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12):

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12): Een uitgekookte carrièrejager

Kritiek raakt een es niet. Heeft de es een doel, dan stopt hij niet voordat …