Home => Astrologie => De Keltische boomhoroscoop => Iep – Olm (15-25/7 en 12-24/1): Een coöperatieve individualist
Iep - Olm (15-25/7 en 12-24/1):

Iep – Olm (15-25/7 en 12-24/1): Een coöperatieve individualist


Iepenmensen oogsten altijd veel bewondering : ze zijn edelmoedig, zelfbewust en individualistisch. Door hun schoonheid staan ze in de aandacht. De iep streeft altijd naar innerlijke en uiterlijke harmonie.

De iep stelt hoge eisen aan zichzelf en aan zijn omgeving. Fouten van anderen zullen niet snel vergeven worden. Toch zal hij anderen het leven niet zuur maken. Hij houdt van creatievellingen die niet in een hokje te plaatsen zijn en gelooft in de goedheid van de mens.
De iep neemt graag de leiding. Rustig en beheerst weet de iep het vertrouwen van anderen te winnen en krijgt veel erkenning voor zijn werkzaamheden.
In de liefde is de iep een echte ‘kat uit de boom kijker’; heeft hij eenmaal gekozen dan is hij trouw tot in de dood, al heeft hij moeite om dit te verwoorden. Familieverplichtingen worden door hem heel serieus genomen. De iep heeft een eigen leertempo, is humoristisch en origineel. Hij kiest zijn eigen weg. Hierdoor lijkt hij soms wat zonderling.

Kernwoorden: Plezierige vorm, smaakvolle kleding, bescheiden eisen, heeft de neiging om fouten niet te vergeven, opgewekt, houdt ervan om te leiden maar niet om te gehoorzamen, eerlijke en trouwe partner, houdt ervan om beslissingen te maken voor anderen, grootmoedig, gul,
goed gevoel voor humor, praktisch.

Aan de ene kant ben je individualistisch, aan de andere kant ben je solidair met je medemens. Je hebt een rotsvast vertrouwen in de mensen houdt van creatieve types die niet meteen in een hokje zijn te plaatsen. Omdat je je eigen weg volgt en niet achter de massa aanloopt, kom je soms wat zonderling over. Blijf trouw aan je eigen positieve gedachten en gevoelens en bedenk dat zonder enige magie niets lukt.

Op school moeten iepen in hun eigen tempo kunnen leren. Zij hebben een helder verstand en met de juiste begeleiding behalen zij uitstekende resultaten.

In een relatie kijkje als iep lang de kat uit de boom. Zeg je eenmaal ja tegen iemand, dan blijf je die ook trouw tot in de dood. In de liefde uit je je niet gemakkelijk.

De zomeriep heeft een grote kunstzinnige aanleg en veel kunstenaars hebben de iep dan ook als levensboom.

Bekijk ook

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12):

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12): Een uitgekookte carrièrejager

Kritiek raakt een es niet. Heeft de es een doel, dan stopt hij niet voordat …