Home => Astrologie => De Keltische boomhoroscoop => Ceder (14-23/8 en 9-18/2): Een vastberaden solist

Ceder (14-23/8 en 9-18/2): Een vastberaden solist

De ceder heeft een rotsvast vertrouwen in zichzelf en blijft altijd trouw aan zijn eigen overtuiging. Nadelen weet de ceder om te zetten in voordelen. De ceder is niet gemakkelijk om de tuin te leiden. Als hij wel het gevoel heeft dat men dat probeert, laat hij snel zien dat je met hem niet moet spotten. Als ceders eenmaal een doel in het leven hebben gekozen, zijn ze bereid om hier veel voor opzij te zetten.


De ceder past zich gemakkelijk aan. Hij kan schijnbaar opgaan in de massa, zijn zelfbewustheid blijft echter altijd overeind. Op mensen om hem heen maakt hij graag indruk. Hierbij komt zijn vlijt goed van pas. Er is niets waar een ceder een grotere hekel aan heeft dan aan wachten. Hoewel luxe niet iets is waar hij veel om geeft, kan hij er wel van genieten.
De ceder lijkt gemaakt voor een avontuurlijk leven maar slechts zelden geeft hij zich hieraan over. De ceder is in het leven moeilijk tevreden te stellen. In het huwelijksbootje stapt de ceder pas als hij alle karaktereigenschappen van zijn partner geëvalueerd heeft, een proces dat jarenlang kan duren.

Kernwoorden: Zeldzame schoonheid, weet zich aan te passen, goede gezondheid, absoluut niet verlegen, heeft de neiging om neer te kijken op anderen, zelfbewust, vastberaden, ongeduldig, houdt ervan om indruk te maken op anderen, mulit-getalenteerd, vlijtig, bezit een gezond optimisme, wacht op die ene ware liefde, is in staat om snelle besluiten te maken.

Vooral winterceders volgen de door hen uitgestippelde weg zeer vastberaden en blijven trouw aan hun eigen overtuiging. Eenzaam zitten zij op hun commandopost en denken slechts aan hun taak, waarbij zij eigenbelang veel minder belangrijk vinden. Door hun buitengewone uitstraling en innerlijke kracht bereiken zij meestal hun doel.

Zomerceders zijn iets bescheidener. Hoewel zij ook de massa willen ontstijgen, beseffen zij toch dat zij niet alleen op de wereld zijn. Ceders trouwen meestal laat na alle voor- en nadelen van een partner te hebben geëvalueerd.

Bekijk ook

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12):

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12): Een uitgekookte carrièrejager

Kritiek raakt een es niet. Heeft de es een doel, dan stopt hij niet voordat …