Home => Astrologie => De Keltische boomhoroscoop => Cipres (26/7-4/8 en 25/1-3/2): Een onafhankelijke knokker

Cipres (26/7-4/8 en 25/1-3/2): Een onafhankelijke knokker


Het leven van de cipres is in balans omdat hij weet wat hij wil. Heeft hij eenmaal iets in zijn hoofd, dan moet dit uitgevoerd worden. Tegenslagen worden gemakkelijk verwerkt, mede dankzij een voortreffelijk relativeringsvermogen. Hoewel hij conservatief is, wordt hij steeds door nieuwe dingen aangetrokken.


De cipres is op zoek naar de zin van het leven. Met een enorme vechtlust vergaart hij kennis en vrijheid. Zijn buigzame karakter maakt het leven gemakkelijk : hij heeft weinig nodig om gelukkig te zijn. De cipres kan niet tegen eenzaamheid en omringt zich graag met familie en vrienden. Tegenover hen is hij welwillend en trouw.
In de liefde is hij echter onstuimig, onverzadigbaar en moeilijk tevreden te stellen. Cipressen improviseren graag en komen daardoor vaak chaotisch over. Werken is hun hobby : een goed inkomen en veel waardering zijn zeer belangrijke gevolgen van dit werk. Hij houdt niet van discussiëren maar verkondigt wel graag zijn mening.
De cipres is niet sentimenteel, wel vaak druk en ongehoorzaam. Sporten is voor hem noodzakelijk om overtollige energie kwijt te raken.

Kernwoorden: Sterk, gespierd, plooibaar, neemt wat het leven te bieden heeft, tevreden, optimistisch, verlangt naar geld en waardering, haat eenzaamheid, gepassioneerde minnaar/minares die niet snel tevreden is, trouw, eetgebakerd, weerbarstig, schoolmeesterachtig, zorgeloos.

Je bent dol op zon en licht en hebt grote behoefte aan onafhankelijkheid. Wel wil je graag weten wat. de zin van het leven is en geloof je heilig in reïncarnatie. Met enorme vechtlust probeer je kennis en vrijheid te verkrijgen. Bij deze speurtocht incasseer je grote tegenslagen, maar je kunt goed relativeren en je laat je niet uit het veld slaan.

De wintercipres is tamelijk gereserveerd en houdt graag enige persoonlijke afstand. Hij heeft iets ambivalents. Aan de ene kant is hij conservatief, aan de andere kant wil hij steeds nieuwe dingen uitproberen. Sport is een goede uitlaatklep voor zijn overtollige lichaamsenergie. Als de cipres iets in zijn hoofd heeft gezet, dan wil hij dit koste wat het kost uitvoeren. De zomercipres is veel milder.

Bekijk ook

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12):

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12): Een uitgekookte carrièrejager

Kritiek raakt een es niet. Heeft de es een doel, dan stopt hij niet voordat …