Home => Astrologie => De Keltische boomhoroscoop => Esdoorn (11-20/4 en 14-23/10): Een eigenzinnige vrije vogel
Esdoorn (11-20/4 en 14-23/10)

Esdoorn (11-20/4 en 14-23/10): Een eigenzinnige vrije vogel


Esdoornmensen zijn vaak ‘anders’ : ze weten de schijnwerpers constant op zich te richten door hun fantasie en originaliteit. Hun hang naar totale onafhankelijkheid brengt hen vaak in botsing met de samenleving.

Toch kunnen esdoorns juist ook heel schuchter en terughoudend zijn en zijn ze vaak te goedgelovig. Ze hebben een enorme bewondering voor mensen die consequent zijn.

De esdoorn is zeer gevoelig voor vleierij en is altijd op zoek naar iets nieuws : nieuwe ervaringen of nieuwe mensen. Hij leert spelenderwijs en heeft een uitstekend geheugen. De esdoorn is verliefd op het leven en op zichzelf. Hij imponeert graag en moet oppassen zijn mening niet op te dringen.

Het leven van de esdoorn gaat niet geheel over rozen, maar meestal komt dit door zijn eigen trots, eerzucht en zelfrespect. Zijn wilskracht en betrokkenheid zorgen ervoor dat het leven interessant en veelzijdig is en dat moet ook, want een esdoorn is snel verveeld ; van de chaos in de wereld schijnen ze weinig last te hebben. De esdoorn is, ondanks zijn dominantie, een goede luisteraar.

Kernwoorden: Geen gewoon persoon, vol met fantasie en originaliteit, verlegen en gereserveerd, ambitieus, trots, zelfverzekerd, hongerig voor nieuwe ervaringen, soms nerveus, heeft veel complexiteiten, goed geheugen, leert makkelijk, gecompliceerd liefdesleven, wil graag
indruk maken.

Energie: De kwaliteit van de esdoorn heeft vooral te maken met het geven en ontvangen van onvoorwaardelijke liefde. Mensen die zich teleurgesteld voelen in andere mensen zouden wat vaker contact moeten leggen met de esdoorndryaden. De affirmatie voor de esdoorn luidt: ‘Ik waardeer jou en verheug me over jouw talenten’.

De esdoorn droomt van totale onafhankelijkheid en komt daardoor nogal eens in botsing met de samenleving. Om conflicten te voorkomen steek je daarom veel energie in het overtuigen van je omgeving, want die wil je toch wel graag mee hebben. Veiligheid en comfort vind je minder belangrijk. Je hebt bewondering voor mensen die zich helder en consequent presenteren. Als esdoorn val je op door grote wilskracht, gemeenschapszin en betrokkenheid. Meestal beschik je over een sterke persoonlijkheid.

De oktoberesdoorn heeft aanleg voor kunst. Als esdoorn heb je ook dikwijls aanleg voor technische beroepen. Ook ben je geschikt voor de politiek. Veel esdoorndames voelen zich thuis in mannenberoepen. Ondanks hun dominantie hebben zij het hart op de goede plek zitten en zijn zij vaak een praatpaal voor mensen die hun ei kwijt willen.

Bekijk ook

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12):

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12): Een uitgekookte carrièrejager

Kritiek raakt een es niet. Heeft de es een doel, dan stopt hij niet voordat …