Home => Astrologie => De Keltische boomhoroscoop => Haagbeuk (4-13/6 en 2-11/12): Een loyale vredestichter

Haagbeuk (4-13/6 en 2-11/12): Een loyale vredestichter

Haagbeuken willen andere mensen graag helpen en dienen. Ze verstaan de kunst van het luisteren en kunnen zich goed in situaties inleven. Zij willen tegenstellingen overbruggen. De haagbeuk is zeer vergevingsgezind en geeft iedereen gelijke kansen.

Vrienden zal hij nooit aanvallen. Hij levert liever iets van zijn eisen in en berust in dat lot. De haagbeuk kan zich snel aanpassen aan zijn omgeving. Logisch dus dat hij een graag geziene gast is, te meer daar hij veel aandacht besteedt aan zijn uiterlijk.
De haagbeuk is op zoek naar erkenning en bewondering. Hij wikt en weegt, bang het verkeerde te kiezen. De haagbeuk heeft een sterk plichtsbesef. Het leven van de haagbeuk is beheerst en gedisciplineerd, maar diep van binnen sluimeren vele wensen. Hij verlangt naar een romantische partner en warmte. De haagbeuk is in de liefde niet op zoek naar het alledaagse, maar fantaseert graag en laat zich liever nog verrassen. Het is moeilijk voor zowel de haagbeuk zelf als voor zijn partner om zijn gevoelens geheel te bevredigen.

Kernwoorden: Van koele schoonheid, let op zijn uiterlijk en conditie, goede smaak, is niet egoïstisch, maakt het leven zo comfortabel mogelijk, leidt een redelijk en gedisciplineerd leven, zoekt
vriendelijkheid en erkenning in een emotionele partner, droomt van ongewone minnaars, is zelden gelukkig met zijn gevoelens, wantrouwt meeste mensen, is nooit zeker van zijn beslissingen, erg nauwgezet.

Je hebt een diep gevoel voor rechtvaardigheid en je bent erg loyaal. Je voelt je soms snel verantwoordelijk voor dingen en daarom krijg je nogal eens de Zwarte Piet toegespeeld. Jij bent zo’n type dat graag tegenstellingen wil overbruggen, omdat je iedereen graag gelijke kansen geeft en vergevingsgezind bent. Je zal eerder onrechtvaardigheden accepteren dan dat je een ander aanvalt of beschuldigt. Ook als je het moeilijk hebt, draag je gelaten je lot.

Als voorjaarsboom ben je in geestelijk opzicht zeer beweeglijk. Plannen en meningen kun je van het ene op het andere moment radicaal veranderen. Je kunt je verbluffend goed aanpassen aan je omgeving. Je bent daarom zeer geschikt voor beroepen die een publiek vereisen. Je bent in elk geval een graag geziene gast.

Als najaarsboom ben je iets minder licht en luchtig. Je trekt duidelijker je grenzen. Net als de voorjaarshaagbeuk ben je optimistisch en romantisch aangelegd. Haagbeuken zijn zeer geschikt voor het theater.

Bekijk ook

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12):

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12): Een uitgekookte carrièrejager

Kritiek raakt een es niet. Heeft de es een doel, dan stopt hij niet voordat …