Home => Astrologie => De Keltische boomhoroscoop => Hazelaar (22-31/3 en 24/9-3/10): Een wellustig pionier

Hazelaar (22-31/3 en 24/9-3/10): Een wellustig pionier

Hoewel de hazelaar niet echt opvalt, weet hij altijd een merkwaardige invloed uit te oefenen op zijn omgeving. Hij is bescheiden en begripvol en wint met zijn charme de harten van vele mensen, juist ook die van afstandelijke personen. Hij verstaat de kunst van indruk maken maar moet oppassen mensen niet te manipuleren. Want daarin kan hij een meester zijn.

De hazelaar is constant op zoek naar vernieuwingen en nieuwe ervaringen. Voortdurend is hij aan het veranderen, soms zo snel dat ‘oude’ dingen niet eens hebben kunnen wortelen. Hazelaars zijn enorm nieuwsgierig en beschikken over een grote intelligentie, intuïtie en een scherp oordeel.
De hazelaar heeft een groot gevoel voor de medemens en strijdt graag voor het algemeen belang, soms op een schijnbaar overdreven manier.
In de liefde is de hazelaar wispelturig, maar hij is wel een eerlijke en tolerante partner. Een starre of conservatieve partner is absoluut ongeschikt : de hazelaar blijft zowel op geestelijk als op lichamelijk gebied altijd in beweging.

Kernwoorden: Charmant, niet veeleisend, erg begripvol, weet hoe een indruk te Maken, actieve strijder voor sociale zaak, populair, stemmig, wispelturige minnaar, eerlijk, tolerante partner, nauwgezet gevoel voor oordeel.

Je levensboom is synoniem aan wellust en vruchtbaarheid. Steeds op zoek naar vernieuwing en nieuwe ervaringen, ben je een pionier bij uitstek. Constant ben je bezig met het veranderen van je omgeving. Soms verander je de dingen zo snel, dat ze nauwelijks de tijd krijgen om in je te wortelen. Een beetje meer geduld kan geen kwaad. Met je persoonlijke uitstraling pakje mensen die lastig doen meestal in.

De voorjaarshazelaar is zeer actief en heeft een grote dadendrang. Beschik je bovendien over een goede opleiding, dan kun je vooral als wetenschapper grote prestaties leveren. Als voorjaarshazelaar ben je tijdens je jeugd nogal eens emotioneel en labiel.

Als najaarshazelaar ben je een stuk evenwichtiger en ben je een meester in het manipuleren van je omgeving. Hazelaars blijven hun hele leven beweeglijk op zowel geestelijk als op psychisch en lichamelijk gebied. Starre of conservatieve partners zijn absoluut ongeschikt voor de hazelaar.

Bekijk ook

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12):

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12): Een uitgekookte carrièrejager

Kritiek raakt een es niet. Heeft de es een doel, dan stopt hij niet voordat …