Home => Astrologie => De Keltische boomhoroscoop => Kastanjeboom (15-24/5 en 12-21/11): Een kritische analyst

Kastanjeboom (15-24/5 en 12-21/11): Een kritische analyst

Op de kastanje kun je bouwen; hij is trouw en kritisch. Hij geeft niet om de gunst van anderen en hij is een slechte manipulator. De kastanjeboom is een echte diplomaat. Voor een goed plan zet hij zich met hart en ziel in.

Het liefst probeert hij problemen te omzeilen. Lukt dit niet, dan stort hij zich helemaal op het zoeken naar een oplossing. Halve waarheden interesseren hem niet en voordat de kastanje zijn mening geeft, heeft hij de zaak grondig uitgezocht. Tegenslagen geven hem dubbele energie.
De kastanje kan zichzelf in zijn ontwikkeling remmen door sterke twijfel aan zijn eigen kunnen. Zijn kritische blik maakt hem in gezelschappen prikkelbaar en lichtgeraakt. Zijn kwetsbaarheid weet hij voor de buitenwereld te verbergen door middel van zijn gereserveerdheid. De carrièremogelijkheden van de kastanje worden voornamelijk bepaald door zijn omgeving.
Kastanjemensen zijn vaak conservatief, in de liefde berekenend. Heeft hij eenmaal de ‘ware’ gevonden, dan wordt alle gereserveerdheid aan de kant gezet en geeft hij zichzelf helemaal bloot. Familie staat op de eerste plaats.

Kernwoorden: Van ongewone schoonheid, wil geen indruk op andere maken, goed ontwikkeld gevoel van gerechtigheid, levendig, geinteresseerd, een geboren diplomaat, maar raakt makkelijk geirriteerd en wordt snel gevoelig in gezelschap, vaak door een gebrek aan zelfvertrouwen, gedraagt zich soms superieur, voelt zich niet begrepen, heeft maar 1 liefde in zijn/haar leven, heeft moeite in het vinden van een partner.

Energie :
Tamme Kastanje : mystieke reis naar je innerlijk
Rode Kastanje : psychische zender
Knop Paardekastanje : je leert de lessen van het leven
Paardekastanje : stilte en helderheid van geest

Transformerende kwaliteiten: Mystieke reis naar je innerlijk, het begin van spirituele ervaring. De leegte die je bewuster gaat ervaren zal tegelijk gevoel zijn van ‘Al-een-heid’. Verlichting zal leiden tot ‘die verloren waren en weer gevonden zijn’. Je zal de duisternis voortaan dragen met begrip van het universele plan. Je komt inzicht van de ‘op zichzelf staande eenheid in de immensheid van het bestaan’. Voor sommigen een godservaring

Als kastanje ben je zeer kritisch ten opzichte van jezelf en je omgeving. Omdat je niet van halve waarheden houdt, oriënteer je je grondig voordat je met een mening op de proppen komt. Wat is er mis met gezond verstand, relativeren en vooral humor? Soms kun je te volhardend zijn in een bepaald standpunt, waardoor je omgeving je als koppig en eigenwijs ervaart. Met deze gereserveerde houding bescherm je je eigen kwetsbaarheid. Alleen in de liefde wordt deze gereserveerdheid aan de kant gezet en geeft de kastanje zich echt bloot.

De novemberkastanje is extra gevoelig en kwetsbaar. Dit type streeft ook nogal eens naar materiële welvaart, want geld maakt weliswaar niet gelukkig, maar stelt wel gerust. De kastanje heeft een handigheid ontwikkeld om allerlei problemen te omzeilen. Mocht dit boomtype desalniettemin toch in problemen verstrikt raken die uitzichtloos lijken, dan kan hij zodanig exploderen dat geen steen op de andere blijft.

Bekijk ook

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12):

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12): Een uitgekookte carrièrejager

Kritiek raakt een es niet. Heeft de es een doel, dan stopt hij niet voordat …