Home => Astrologie => De Keltische boomhoroscoop => Noteboom (21-30/4 en 24/10-11/11): Een gepassioneerd zoeker

Noteboom (21-30/4 en 24/10-11/11): Een gepassioneerd zoeker

Notenbomen zijn volhouders, ze hebben een onbuigzaam karakter en zijn vaak egoïstisch, agressief en ontoegeeflijk. Tegelijkertijd kunnen ze edel en zacht als boter zijn. De reacties van een notenboom zijn onverwacht en spontaan. Hij is sterk geïnteresseerd in de kracht van het onderbewuste.


De notenboom heeft een natuurlijk overwicht op anderen en moet oppassen niet zijn mening op te dringen. Vaak wordt hij bewonderd en geniet hij een groot gezag. Zijn populariteit dankt hij aan zijn vakmanschap.
Notenbomen zijn geniale strategen. De notenboom gunt zowel zichzelf als zijn omgeving geen rust. Alles wat het uiteindelijke doel dichterbij kan brengen, pakt hij aan. Als hij iets wil, krijgt hij het ook, al moet hij doorgaan tot het bittere einde ; compromissen zijn onbespreekbaar. Al lijkt de notenboom soms ietwat afwezig, hij neemt alles in zich op. Zijn ijzersterke geheugen zorgt ervoor dat kleine dingen uit het verleden, ineens weer boven kunnen komen.
In de liefde is de notenboom een jaloerse partner en in gevoelsaangelegenheden uitermate hartstochtelijk.

Kernwoorden: meedogenloos, vreemd en vol met contrasten, vaak egoistisch, aggressief, nobel, brede horizon, onverwachte reacties, spontaan, ongelimiteerde ambitie, niet flexibel, moeilijke en ongewone partner, niet altijd geliefd maar vaak bewonderd, ingenieuze strateeg, erg jaloers en gepassioneerd, maakt geen compromissen.

Energie : De energie van de notenboom vermindert twijfel en angst ten gevolge afwijkende meningen van anderen. Zijn kalme bevestigende uitstraling sterkt je in je eigen opvattingen over wat goed is voor jou. Het laat je beter naar je eigen innerlijke stem luisteren zodat je vrede hebt met je eigen beslissingen. Het strekt als het ware je zelfvertrouwen.
De affirmatie die bij de notenboom hoort is: ‘Ik respecteer mijn eigen gevoelens en beslissingen en ik spreek vanuit mijn hart.’

Aan de ene kant ben je vol levensvreugde en draag je dat ook uit. Aan de andere kant ben je gepassioneerd bezig met belangrijke levensvragen en voortdurend op zoek naar de diepere zin van het bestaan. Je bent bereid om jezelf veel dingen te ontzeggen als dat je uiteindelijke doel dichterbij brengt. Als je iets echt wil, zet je door tot het bittere einde. Je bent sterk geïnteresseerd in de kracht van het onbewuste.

De voorjaarsnoteboom is nogal gesteld op geestelijk en materieel bezit, en maakt op zorgvuldige wijze zijn beslissingen. Hoewel deze over een zeer sterk lichamelijk geste beschikt, vraagt deze boom lichamelijk nogal eens teveel van zichzelf.

Als najaarsboom maak je de eerste 21 jaar van je leven vaak een dromerige en afwezige indruk. Dat is echter maar schijn, want alles wat zich in je omgeving afspeelt neem je intensief waar en komt soms jaren later weer boven. Als het om werk gaat dat je echt boeit, begin je in sommige gevallen aan een reuze project.

Bekijk ook

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12):

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12): Een uitgekookte carrièrejager

Kritiek raakt een es niet. Heeft de es een doel, dan stopt hij niet voordat …