Home => Astrologie => De Keltische boomhoroscoop => Olijfboom (23/9): Een goede vriend

Olijfboom (23/9): Een goede vriend


Olijven zijn meelevend, meelijdend en spontaan. Zij geven mensen meer dan ze eigenlijk kunnen. Dit gaat soms zelfs ten koste van hun privé-leven. Met zijn rustige karakter en inlevingsvermogen helpt de olijf anderen hun situaties in te zien. Hij heeft een groot aanpassingsvermogen, is vindingrijk, tolerant en verzoenend. De olijf gaat agressie en geweld altijd uit de weg.

De olijf moet zich kunnen uiten over alles en iedereen, maar als hij dat doet, doet hij dat met een galante discretie. Kan de olijf zijn ervaringen niet kwijt, dan zondert hij zich af. Om de lieve vrede te bewaren, doet hij snel concessies en kan dan worden afgeleid van zijn eigen doel.
De olijf is een meester in het verbergen van zijn gevoelens en zijn karakter. Mensen die denken hem te kennen, kunnen zich goed vergissen. In de omgeving van mensen van wie hij houdt, leeft de olijf op.
In de liefde heeft de olijf geen last van jaloezie : tenminste hij toont het niet. Hij tolereert de vrijheid van de partner, ook al doet dit hem pijn. Dit is geen kwestie van zwakte of angst, het hoort gewoon bij zijn levensopvatting.

Kernwoorden: Houdt van de zon, warmte en vriendelijke gevoelens, redelijk, evenwichtig, ontwijkt aggressie en geweld, tolerant, opgewekt, kalm, goed ontwikkeld gevoel voor rechtvaardigheid, gevoelig, meevoelend, vrij van jaloezie, houdt van lezen en het gezelschap van wereldse mensen.

Als kind ben je erg veranderlijk en heb je de neiging om je af te zonderen – daarom heb je veel begrip en ondersteuning nodig. Je moet je vooral over alles en iedereen kunnen uitlaten. Met de juiste begeleiding word je op volwassen leeftijd een echte vriend voor anderen. Je houdt dan van harmonie, echtvaardigheid en schoonheid. Belangeloos dien je de gemeenschap. Daarbij is niets je te veel. Je hebt een groot aanpassingsvermogen.

Om anderen ter wille te zijn doe je soms te gauw concessies. Daardoor word je soms afgeleid van je eigen weg. Denk eens wat vaker aan je eigen belang en wees niet zo bang de sympathie van anderen te verliezen. Door je kameleonachtig gedrag kun je je ware karakter soms zo goed maskeren dat bekenden zich enorm in jou kunnen vergissen.

Bekijk ook

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12):

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12): Een uitgekookte carrièrejager

Kritiek raakt een es niet. Heeft de es een doel, dan stopt hij niet voordat …