Home => Astrologie => De Keltische boomhoroscoop => Vijgeboom (14-23/6 en 12-21/12): Een eigenzinnig gevoelsmens

Vijgeboom (14-23/6 en 12-21/12): Een eigenzinnig gevoelsmens

Vijgen zijn onafhankelijk, hebben een eigenzinnig oordeel en leven een dynamisch leven. Zij zijn op zoek naar de balans tussen verstand en gevoel. Bij deze zoektocht nemen ze vaak de hele wereld op hun schouders, maar vijgen weten zich dan tijdig weer terug te trekken om zich te ontlasten van al dit leed en vol goede moed weer op zoek te gaan.

Een geboren optimist die zich helemaal in het leven stort, dat is de beste omschrijving van de vijg. Hij houdt van het leven; familie speelt hierin een uiterst belangrijke rol. In nieuwe ervaringen kan hij zichzelf helemaal verliezen. Eenmaal gesloten vriendschappen koestert hij, totdat er onenigheid ontstaat. De ‘tegenpartij’ wordt dan spontaan lucht voor de vijg en krijgt geen tweede kans.
Hij heeft een feilloos gevoel voor goed en kwaad en weet wat humor is. In de liefde is een vijg geen gemakkelijke partner : zijn wispelturige karakter maakt hem moeilijk om mee te leven. Kalmte en opwinding, bitterheid en zachtheid wisselen elkaar onverwacht af.

Kernwoorden: Erg sterk, eigenzinnig, onafhankelijk, laat geen tegenstrijdigheden toe in argumenten, houdt van het leven, zijn familie, kinderen en dieren, een beetje een sociale vlinder, goed
gevoel voor humor, houdt van ledigheid en luiheid, is van een praktische aard en intelligent.

Je bent zeer fijngevoelig en neemt vaak de hele wereld op de schouders. Je even terugtrekken om emotioneel niet overbelast te raken, is dan het motto. Doe je dat niet, dan bestaat de kans dat je je omgeving verstikt. Beter is het om je fijngevoeligheid te accepteren en je niet te verliezen in iedere nieuwe indruk. Bewaar de juiste maat tussen spontaniteit en rede, tussen kalmte en opwinding, tussen zachtheid en bitterheid. Onder alle omstandigheden kun je dan je gevoeligheid behouden.

Als juniboom mijd je dikwijls diepgang in gevoelens om zo je innerlijke kwetsbaarheid te beschermen. Eenmaal gesloten vriendschappen zijn een lang leven beschoren. Je hebt een feilloos gevoel voor rechtvaardigheid.

Als decembervijg ben je iets rustiger en stabieler. Je bent een geboren optimist en je zegt voluit ‘ja’ tegen het leven. Vijgen zijn vriendelijke en innemende mensen. Mocht door een samenloop van omstandigheden echter een groot debâcle ontstaan, dan kijken zij de persoon, die zij daarvoor verantwoordelijk achten, nooit meer aan. Belangrijk is het om in zulke omstandigheden een manier te vinden om boosheid en bitterheid af te bouwen.

Bekijk ook

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12):

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12): Een uitgekookte carrièrejager

Kritiek raakt een es niet. Heeft de es een doel, dan stopt hij niet voordat …