Home => Handanalyse - Handlezen => De lijnen in de hand => Interpreteer de Hoofdlijn – Denken

Interpreteer de Hoofdlijn – Denken

De hoofdlijn staat voor hoe een persoon leert , hoe je denkt, waar je in gelooft, de communicatieve benadering. Vertelt iets meer over je intellect, je honger naar kennis en je houding ten opzichte van het leven.

De hoofdlijn interpreteer je als volgt:

Plaats van de lijn
Als je hoofdlijn en levenslijn samen beginnen betekent dat de geest over je lichaam heerst. Je hebt dan een wat voorzichtige, wat minder zelfverzekerde kijk op het leven. Als de lijnen ver uit elkaar liggen betekent dat een gevoel voor avontuur, en een meer impulsieve en ambitieuze levensinstelling.

Kromming van de lijn
Een golvende lijn staat voor iemand die rusteloos is en moeilijkheden hebben om zich te concentreren. Een rechte lijn laat een persoon zien die realistisch en logisch denkt, goed georganiseerd is en aandacht besteed aan details. Een gebogen of stijgende lijn staat voor een zeer creatief persoon.  Hoe meer de lijn afbuigt hoe meer fantasie en creativiteit je hebt.

Diepte van de lijn
Een diepe lijn staat voor een goed geheugen, goede concentratie en een verstandige aard.Hoe dieper de lijn hoe beter je geheugen. Een zwakke hoofdlijn betekent een slecht geheugen en concentratie, iemand die graag dagdroomt.

Lengte van de lijn
Een zeer korte lijn (stopt onder de middelvinger) wijst op beperkte mentale vermogens of wijst erop dat je meer lichamelijk ingesteld bent. Een korte lijn daarentegen (stopt onder ringvinger) betekent dat je een snelle denker bent. 
Een lange lijn staat voor iemand die succesvol en goed geconcentreerd is, wetenschappelijk en analytisch in het leven staat  met een neiging naar egoïsme. Het denken overheerst je leven.

Bijzonderheden
Een ster op de lijn wijst op een bijzondere geestelijke prestatie. Wordt de lijn gekruist door verticale lijnen, dan staan die voor moeilijke beslissingen in je leven.  
Een hoofdlijn die gescheiden is van de levenslijn betekent dat iemand van avontuur houdt en zeer enthousiast in het leven staat. Een gebroken hoofdlijn betekent inconsistenties in gedachten. Als de lijn wordt gekruist kan dat betekenen dat vitale en cruciale beslissingen een zeer belangrijk effect hebben op het lot van deze persoon. Rondjes of schakels in de hoofdlijn betekenen een persoonlijk conflict of emotionele problemen.

Vallen hart- en hoofdlijn samen? Dan heb je de simiaanlijn.  Je bent zeer creatief, impulsief en paranormaal begaafd. Emoties en verstand worden weleens door elkaar gehaald waardoor je plotseling uitbarstingen kunt hebben.

Bekijk ook

Interpreteer de Mercuriuslijn of gezondheidslijn

De Mercuriuslijn begint onder de pink en loopt over palm verticaal naar beneden. De Mercuriuslijn wordt …