Home => Kaartleggen-orakelen => Tarot kaarten => Osho Zen Tarot => De Vuurreeks => Vrouw van vuur – Delen

Vrouw van vuur – Delen


De Vuurvrouw is zo rijk, zo op en top koningin, dat ze het zich kan veroorloven te geven. Het komt niet eens bij haar op de inventaris op te maken of iets weg te leggen voor later. Ze deelt haar schatten onbeperkt uit en nodigt iedereen uit te delen in de overvloed, de vruchtbaarheid en het licht waardoor ze wordt omringd.

Als je deze kaart trekt, geeft dat aan dat je in een situatie verkeert waarin je de kans hebt je liefde, je vreugde en je humor te delen. En door deze te delen zul je merken dat je een nog voller gevoel krijgt. Je hoeft nergens heen, je hoeft je niet extra in te spannen. Je merkt dat je van sensualiteit kunt genieten zonder bezitsdrang of gehechtheid, dat je je creativiteit kunt bevredigen, om het even of je nu het leven schenkt aan een kind of aan een nieuw project.

Alles om je heen lijkt nu ‘op zijn plaats te vallen’. Geniet ervan, raak erin geworteld en laat de overvloed in en om je heen overstromen.

Als je opstijgt naar het vierde centrum – dat is het hart – wordt je hele leven een delen van liefde. Het derde centrum heeft een overvloed aan liefde voortgebracht. Als je in je meditatie het derde centrum bereikt, ben je zo gaan overstromen van liefde, van compassie, dat je deze wilt delen. Dat gebeurt bij het vierde centrum, het hart.

Daarom denkt men zelfs in de gewone wereld dat liefde uit het hart komt. Ze hebben het alleen maar van horen zeggen, ze hebben ervan gehoord; ze weten het niet omdat ze zelf nooit in hun hart zijn aangekomen. Maar de meditator bereikt uiteindelijk zijn hart. Toen hij het centrum van zijn wezen bereikte – het derde centrum ontstond er plotseling zo’n krachtige explosie van liefde en compassie en vreugde en gelukzaligheid en gezegendheid in hem dat zijn hart wordt geraakt en opengaat. Het hart is het middelste van je zeven centra – drie centra eronder, drie centra erboven. Je bent precies in het midden beland.


(Uit: The search: Talks of the ten bulls of Zen, hoofdstuk 2)

Bekijk ook

5 - Totaliteit (Vuur)

5 – Totaliteit (Vuur)

Deze drie vrouwen hangen hoog in de lucht, speels en vrij maar tegelijkertijd alert en …